Делегациите на ООН, Турция и Украйна одобриха графика за движение

...
Делегациите на ООН, Турция и Украйна одобриха графика за движение
Коментари Харесай

40 кораба със зърно се готвят да отплават от Украйна

Делегациите на Организация на обединените нации, Турция и Украйна утвърдиха графика за придвижване на 14 кораба в филантропичния морски кулоар на 31 октомври. Това се споделя в изказване, оповестено довечера от задачата на международната организация към основания в Истанбул Съвместен координационен център (СКЦ).

" Делегациите на Украйна, Турция и Организация на обединените нации се споразумяха за проекта за придвижване по морския филантропичен кулоар за на следващия ден, 31 октомври, на 14 кораба, от които 12 от украински пристанища и 2 до украински пристанища ", се споделя в изказването. Организация на обединените нации осведоми съветската делегация за това решение.

В същото време СКЦ посочи, че шест кораба са почнали да се движат от украинските пристанища, само че към момента не са навлезли в филантропичния кулоар. Общият товар на тези кораби е 186 400 тона хранителни артикули. Общо 21 плавателни съда с товар от към 700 хиляди тона храни чакат позволение да се отплават от украинските пристанища и прилежащите им води. Сред тях е и корабът на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации Ikaria Angel, пренасящ 30 000 тона пшеница за облекчаване на продоволствените потребности на жителите на Източна Африка.

Делегациите на Организация на обединените нации и на Турция в Съвместния съвет за съдействие се споразумяха също по този начин да основат 10 инспекционни екипа, които да ревизират 40-те кораба в понеделник. " За да продължи работата по самодейността " Черно море ", делегациите на Турция и Организация на обединените нации бяха помолени да дават 10 инспекционни екипа, които да извършат инспекции на 40-те напускащи кораба. Украинската делегация одобри проекта за ревизия. Руската делегация е осведомена ", се отбелязва в текста.

На 30 октомври нямаше придвижване на плавателни съдове в морския филантропичен кулоар според договореностите за зърното, макар че, както беше маркирано нагоре, шест плавателни съда с товари отплаваха от украинските пристанища, само че към момента не бяха навлезли в морския филантропичен кулоар. Те остават в украински териториални води. " Днес, 30 октомври, няма придвижване по коридора ", се споделя в изказването.

Общият размер на храните, изнесени от Украйна от началото на действието на коридора на 1 август, възлиза на 9 521 645 тона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР