Нивото на бедност скочи през 2022 г. след края на подобрения данъчен кредит за деца

...
Делът на американците, особено на децата, живеещи в бедност, се
Коментари Харесай

Делът на американците, особено на децата, живеещи в бедност, се е увеличил значително миналата година, отчасти защото Конгресът не е подновил подобрението на данъчния кредит за деца заради пандемията Covid-19, според данни на Бюрото за преброяване на населението, публикувани във вторник.

Около 12,4%от децата са били в бедност миналата година, спрямо 5,2% предходната година и малко под това, което беше преди пандемията през 2019 г., въз основа на по-широка алтернативна мярка, разработена от Бюрото за преброяване. Допълнителната мярка за бедност, която започна през 2009 г., взема предвид определена непарична държавна помощ, данъчни кредити и необходими разходи - адресирайки основен недостатък в официалния процент на бедност, казват икономисти.

Като цяло, допълнителният процент на бедност е 12,4%за 2022 г. спрямо 7,8% година по-рано и по-висок от нивото преди пандемията от 11,7%. Това е първото увеличение на ставката от 2010 г.

Междувременно средният доход на домакинство е $74 580 миналата година, което е спад от 2,3% спрямо 2021 г. Цифрите са коригирани спрямо инфлацията.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР