Декларация за сътрудничество в региона на Черно море, подписаха в

...
Декларация за сътрудничество в региона на Черно море, подписаха в
Коментари Харесай

Черноморските държави и Молдова подписаха декларация за сътрудничество в региона

Декларация за съдействие в района на Черно море, подписаха в Бургас 6-те черноморски страни и Молдова. Срещата на високо равнище на министрите, на която беше координиран документа, е част от програмата на Европейския морски ден, който означаваме през днешния ден.  
Следващата седмица в София, още веднъж на среща на високо ниво сред комисаря по околната среда, морските въпроси и риболова Кармену Вела и министрите на 6-те черноморски страни, би трябвало да бъде направен 10-годишен проект за ръководство на Черноморския район. 

Ролята а Европейски Съюз и Европейската комисия е да спомага на страните в района с практическа и експертна помощ, сподели Вела:

" Тази заран постигнахме единодушие по тази декларация. От тук нататък една от идващите страни ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, а точно Румъния, съобщи ангажимент за съответен проект за деяние. "

Черноморският район има сериозен капацитет и той следва да бъде развиван, съобщи министърът на превоза Ивайло Московски:

" Разбира се, декларацията пожелава също, да бъде обезпечавано от разнообразни източници и донори и финансиране за осъществяване на тези политики. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР