Декларация на Продължаваме промяната предизвика спорове в пленарната зала на

...
Декларация на Продължаваме промяната предизвика спорове в пленарната зала на
Коментари Харесай

Венеция Ангова, ПП, към ГЕРБ - СДС: Създавате хаос, за да се правите на спасители

Декларация на " Продължаваме промяната " провокира разногласия в пленарната зала на Народното събрание.

В декларацията ръководещите обявиха, че има нестихваща поредност от офанзиви от страна на опозицията. Стигна се до обвинявания от ръководещите за нарушение на правилника от страна на заместник-председателя Росица Кирова от ГЕРБ.

Депутатът Венеция Ангова в декларация от трибуната на Народното събрание насочи рецензии към държанието на парламентарната съпротива и се обърна към групата на ГЕРБ-СДС:

" Кой, сътрудници, основава хаоса, с цел да се прави на избавител? Чии ползи защитавате? Толкова ли можете, уважаема съпротива ".

Последва реакция на Тома Биков от ГЕРБ, чиято позволена процедура по метода на водене, прерасна в изявление:

" Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава, радваме ви се, сбогом. И благополучен уикенд ".

Председателят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров оспори държанието на заместник-председателя на Народно събрание от ГЕРБ Росица Кирова поради допускане на изявление след декларация:

" За следващ път виждаме лицемерието на така наречен съпротива. В нашата група ще разгледаме вашето държание и ще преценим по какъв начин да действаме нататък ".

" Не мога да предвидя какво ще каже всеки един, само че се пробвах няколко пъти да го прекъсна " - изясни Росица Кирова, само че последва следващо искане за пояснение от депутата на Политическа партия Владимир Табутов:

" По какъв тъкмо метод се опитахте да прекъснете господин Биков, тъй като преди три седмици доста сполучливо прекъснахте мен, като ми изключихте микрофона незабавно ".

Тома Биков от ГЕРБ призна, че е злоупотребил с процедурата:

" По този мотив може да ме накажете със забележка, което мисля, че е почтено наказване. Издърпайте ми ушите, вие от комсомола, и да се завърши с това шоу ".

Пререканията в пленарната зала прекъснаха парламентарния надзор за близо половин час.

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР