Декларациите на 275 политици са с несъответствия. Това заяви в

...
Декларациите на 275 политици са с несъответствия. Това заяви в
Коментари Харесай

Политиците забравят да декларират парите на съпрузите си

Декларациите на 275 политици са с несъответствия. Това съобщи в ефира на bTV ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков.

По думите му най-често срещаните проблеми са свързани с недеклариране на приходи или имущество на брачен партньор или брачна половинка.

Проверени са съвсем 7 хиляди души.

" От 6900 тествани лица при 275 са установени несъответствия ", изясни Цветков. Той изясни, че може да става думи за парцели - жилища, коли, дялови участия в капитал на сдружения и така нататък

" В последните години се следи като най-сериозно отклоняване недеклариране на солидарни ипотекарни отговорности по разнообразни кредитни линии. Тези отговорности са в огромен размер и се слага въпросът дали лицето, което ги е поело, има нужните приходи, с цел да може да ги обслужва. Поради тази причина законът ни задължава да уведомим Национална агенция за приходите, която да извърши инспекция ", изясни Цветков.

 Откриха 275 несъответствия в имуществени заявления на администрация и политици
Откриха 275 несъответствия в имуществени заявления на администрация и политици

Публикуваната от Сметна палата информация дава необятна опция на други заинтригувани лица да организират нужните следствия

Той отхвърли да разяснява съответни случаи, базирайки се на политиката на Сметната палата. Цветков обясни, че при депутатите най-често се случва да не са заявили приходи от друга активност или приходи от активността на брачната половинка или брачна половинка си.

Той изясни, че за хората, които са в нарушаване, не може да се поправи декларацията. Данните са изпратени на ДАНС и те ще преценяват дали да правят данъчна проверка или данъчна инспекция .

Цветков посочи, че четири бюджетни организации ще останат с незаверен годишен финансов доклад . Това са Софийският университет и 3 общини - Лозница, Омуртаг и Братя Даскалови, съобщи още Цветан Цветков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР