Декларации за действителните собственици на фирми ще подават само онези,

...
Декларации за действителните собственици на фирми ще подават само онези,
Коментари Харесай

Адвокатите няма да докладват всеки свой нов клиент

Декларации за действителните притежатели на компании ще подават единствено тези, които не са вписани в регистъра Булстат или в Търговския указател. Отпадна задължението адвокатурата да рапортува на ДАНС за всеки собствен нов клиент. Промените бяха гласувани на първо четене от народните представители в Закона за ограниченията против изпиране на пари.

Всяка компания обаче би трябвало да разпознава своя притежател, а акционерните сдружения ще подават информация за притежателите. Това посочи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова:

" Но във връзка с акционерните сдружения, там безусловно всяко акционерно сдружение, без значение дали е с акции на предявител или с поименни акции, би трябвало да подаде такава декларация за автентичен притежател, както и ония сдружения, чиито притежатели са задгранични юридически лица, защото там по никакъв метод в нашия Търговски указател или в другите два регистъра, които загатнах, няма да данни за тези действителни притежатели физически лица ".

С промените в Закона за ограниченията против изпирането на пари сдруженията, които би трябвало да изпратят за утвърждение в ДАНС своите проекти за образование на чиновниците по различаване на съмнителни интервенции или покупко-продажби по отношение на използването на закона, ще имат 6-месечен период от публикуването в уеб страницата на ДАНС на националната оценка на риска, да разпознават рисковете и да ги включат в своите правилници, без да са задължени да ги внасят в дирекцията „ Финансово разузнаване “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР