Декември месец вече чука на вратата, а с него лека-полека

...
Декември месец вече чука на вратата, а с него лека-полека
Коментари Харесай

5 вечни коледни песни за празнично настроение

Декември месец към този момент чука на вратата, а с него малко по малко и безредици се настаняват на топло в домовете ни. А в случай че инцидентно ви липсва въодушевление и празничният дух не ви е превзел към момента, то може би е време да си пуснете някоя от коледните песни, трансформирали се в пример на празнична магия.
1. " Last Christmas " на Wham! Надали съществува човек на земята, който да не свързва обикалянето за коледни дарове с мелодията на тази ария, гръмко озвучаваща всеки търговски център през декември. Емблематичната ария е дело на Джордж Майкъл, който я включва в двойния си албум “All that she wants”. Удар в 10-ката!

2. " Feliz Navidad” на Jose Feliciano Въпреки че тракът е записан през далечната 1970-та, „ Feliz Navidad” набира известност едвам през последните две десетилетия. Вярвате или не, тази емблематична коледна ария даже не е попадала в класацията „ Топ 100” на Билборд преди 1998 година. За сметка на това, много известни реализатори са се редили на опашка, с цел да я изпеят – Гарт Брукс, Майкъл Бубле и Дейвид Хаселхоф.

3. " Santa Baby” на Eartha Kitt Всяко дете мечтае да седне в скута на Дядо Коледа, с цел да даде поръчка за коледен подарък. Е, „ Santa Baby” е версията на порасналите момиченца, чиито лист с дарове включва яхта и бижута от Тифани. Песента е записана за пръв път през 1953 година от Ърта Кит, а през годините редица певици са виели глас на нея – Мадона. Кайли Миноуг, Гуен Стефани и Ариана Гранде.

4. " Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow” на Dean Martin Въпреки че Ела Фицджералд записва тази същинска коледна класика, тя е разпространявана от Дийн Мартин. Интересен факт е, че Сами Кан и Джули Стийн написват текста по време на „ горещата вълна” през юли 1945 година, когато снегът е единствено хладна фантазия от далечното бъдеще.

5. " All I want for Christmas is you” на Марая Кери Ето го и златният стандарт в категория „ коледни песни”. Макар някои хора да получават главоболие, когато чуят началните тонове на песента, тя си остава евъргрийн, носещ коледна магия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР