Декември е месецът, в който е нужно оптимално планиране и

...
Декември е месецът, в който е нужно оптимално планиране и
Коментари Харесай

Четири съвета, с които да избегнем празничния фалит

Декември е месецът, в който е нужно оптимално обмисляне и систематизиране на месечния приход и разноските. ​Това е времето от годината, в което всеки желае да зарадва обичаните си хора с най-желаните коледни дарове, да подготви най-пищната софра или да резервира места за онази бленувана отмора. Битовите сметки, лизингът, който изплащате, и още куп други планувани и непланирани разноски обаче не замръзват с рухването на температурите, а тъкмо противоположното - порастват.

Така през последните години се роди един нов термин - " празничен банкрут ". За да усъвършенстваме разноските си през декември, специалистите дават няколко съществени насоки, които да следваме.

Направете проект на покупките

Започнете със лист на всички предстоящи разноски. Към сумите за дарове, трапезата и възможните пътувания не забравяйте да вземете поради всички останали разноски през месеца. Това ще ви даде визия за нещата, които ще би трябвало да платите през сегашния месец. Задължително отделете и пари за първите няколко дни на новата година.

Следете пониженията и пазарувайте по време на промоции

Не бързайте с извършването на покупки, а следете за понижения в обичаните ви магазини и уеб сайтове. Така ще спестите, без да се лишавате от мечтаните артикули и движимости. Коледните понижения нормално стартират след 10 декември, по тази причина се оглеждайте и ослушвайте за предложения, които дават отговор на вашите потребности и стремежи.

Поделете някои разноски с родственици

Ако синът ви желае супермощен геймърски компютър, говорете с чичо му и си поделете разноските за подаръка. Така хем ще извършите желанието му, хем ще улесните чичото да не се чуди с какво да зарадва своя племенник.

Не чакайте последния миг за куверта

Стандартно цените към коледните и новогодишните празници скачат, изключително в случай че ще ги посрещате в някой курорт, в който е включена и празнична стратегия. Новогодишният куверт е огромно перо в декемврийския бюджет и в случай че чакате до последния миг, може да ви „ ударят “ с много висока цена. В сектора е признато, че колкото повече наближава празникът, толкоз по-скъпи стават нощувките и кувертите.
Свързани вести Новогодишният куверт закова 100 лв. Нов удар по джоба: По света промоции, у нас коледната софра нарастна с 30% По-нисък Данък добавена стойност за храните не значи, че цените ще паднат Ски зоните - без зелен сертификат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР