Дежурен лекар и медицински сестри изгасиха пожар и евакуираха 52-ма

...
Дежурен лекар и медицински сестри изгасиха пожар и евакуираха 52-ма
Коментари Харесай

Дежурен лекар евакуира пациенти след пожар в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив

Дежурен доктор и медицински сестри изгасиха пожар и изтеглиха 52-ма пациенти от отделението по урология в Университетската болница в Пловдив тази нощ. Благодарение на бързата реакция на медиците няма потърпевши. Нанесени са единствено материални вреди.

Пловдив

Огънят горящ в образователна зала за подготовка на студенти. От високата температура стъклата се изпочупили, а дограмата се стопила. Целия кулоар се извършил с черен пушек и сажди. Дежурният доктор Тодор Горанов дружно с медицински сестри почнали незабавно евакуация на пациентите, като Горанов съумял да изгаси пламъците още преди идването на пожарникарите.
Тодор Горанов - дежурен доктор: На излизане от лекарския кабинет усетих миризма на дим, приближавайки се към нея, и топлота и задимяване и може би инстинктивно или не, ускори се към мястото, сграбчих първия пожарогасител и направих това, което е редно. Мария Бимбалова: Сестрата влезе в стаята и „ Бързо! " стартира да изкарва заболели... нямате си визия с едната ръка дърпа едно легло, с другата ръка - друго легло и ни извлякоха навънка. Севдалина Кючукова: Тези, които не се движат, с леглата ги смъкнаха долу. Благодарна съм на екипа.
Евакуираните пациенти са останали за към три часа в поделение на първия етаж. Предполага се, че пламъците в клиниката са тръгнали от нередовен електроуред или от проблем в електрическата апаратура.
 Пожар пламтя в болница в Пловдив Пожар пламтя в болница в Пловдив
Пожар избухна тази нощ в най-голямата пловдивската болница „ Св. Георги ". Евакуирани са били пациентите от Клиниката по урология на деветия етаж. Няма...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР