Дебютният филм на режисьора Павел Веснаков направи първите си стъпки

...
Дебютният филм на режисьора Павел Веснаков направи първите си стъпки
Коментари Харесай

Веснаков за своя филм Уроци по немски: Юлиян Вергов и Васил Банов си партнират

Дебютният филм на режисьора Павел Веснаков направи първите си стъпки в “Денят на Фокус " по Радио “Фокус ". Той гостува в студиото ни, с цел да поговорим за лентата “Уроци по немски " с присъединяване на Юлиян Вергов и Васил Банов.

“Разказвам история през очите на героя, човек на 50 година, който се пробва да напусне България след броени дни - изпълнен с експанзия, живеещ в доста нападателна среда. Целта му е да търси реализация в чужбина. Той постоянно господства над останалите, макар, че няма опция да обезпечи доста първокласен живот за околните си. Раздялата му с обкръжението му го изправя пред екзистенциалният въпрос кой е той? Човек би трябвало, въпреки и късно, да потърси примирение ", открехна завесата на сюжета Веснаков.

“Когато настъпи физическият акт на раздялата с нещо, всичко се трансформира и героят ни схваща, че човек не може да се приготви задоволително за разделите в живота си ", добави режисьорът.

“Когато снимахме кино лентата, още не бях станал родител и подходих интуитивно. Някои неща са основани на мои прекарвания и на следени такива. Важно беше за мен вътре да има документален детайл в човешките връзки. Филмът е сниман по подобен метод, само че за мен трябваше връзките сред героите да се случват писмено и това бе по-важно ", сподели още Веснаков.

“Времето, което прекарах със сюжета, беше потребно. От концепцията да кажеш нещо значимо и да бъдеш чут стигаш до подозрението “Защо моят глас да бъде чут, какво повече от другите имам в себе си да кажа, с цел да ме чуват? " Тези въпроси белязаха фотосите и лентата има екзистенциален ключ - героят непрекъснато се колебае. Исках съмнението да бъде изразно средство ", разясни създателят.

В основната роля във кино лентата е Вергов, който е татко и наследник. “Филмът показва казуса с общуването на напред във времето. Лентата е във формата на разговор - във всяка сцена има диалог. Две години съм работил с Вергов в “Откраднат живот " и настрана 4 години с Банов. Това оказва помощ в общата ни активност - артистът ти има доверие и оставя да го водиш. Форматът на авторския филм, в който разказваш нещо по-лично, допуска точно доверие ", сподели още режисьорът.

Огнян Павлов - Fire, рап актьор, също взе участие във кино лентата, той е нова лице, както и дъщерята на Теодора Духовникова - Ема. Вергов не е ново лице, само че тази роля от кино лентата му разрешава да се покаже в нов тип и в непозната до момента светлина, свидетелства Павел Веснаков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР