Дебютната кампания на Енеа Бастианини в заводския отбор на Дукати

...
Дебютната кампания на Енеа Бастианини в заводския отбор на Дукати
Коментари Харесай

От Дукати няма да искат Бастианини да помага на Баная, поне засега

Дебютната акция на Енеа Бастианини в заводския тим на Дукати не стартира по никакъв начин прелестно, защото италианецът се контузи още в спринтовата конкуренция за Гран При на Португалия, с която започва сезон 2023 в MotoGP.

След тази злополука, която бе провокирана от Лука Марини на прекъсването за петия завой, Бастианини получи травма на лопатката на дясното рамо и към момента не се е завърнал към надпреварите. Той опита да се включи в Гран При на Испания в края на април, само че болките се оказаха прекомерно мощни и Звяра се отдръпна от уикенда на „ Херес “ по време на съботната подготовка.
 Гран При на Испания завърши за Енеа Бастианини Гран При на Испания завърши за Енеа Бастианини
Надеждите на Дукати са Бастианини да се завърне на стартовата решетка по време на Гран При на Италия на „ Муджело “, която ще се организира сред 9 и 11 юни. В изявление за уеб страницата GPOne.com шефът на италианския отбор Давиде Тардоци показа, че когато техният водач се завърне той ще има цялостната независимост да се бори за челните позиции и успехите, без значение от огромния пасив, който има от съотборника си Франческо Баная.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Франция Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Франция
Световният първенец е отпред в генералното класиране в MotoGP с актив от 94 точки и задатък от единствено една пред Марко Бедзеки (VR46 Дукати). По думите на Тардоци от Дукати няма да желаят от Бастианини да оказва помощ на Баная в борбата за купата на този стадий от сезона, само че това може да се промени в края на годината, в случай че се наложи.
 Баная: Спринтовете ми оказват помощ в отбраната на купата Баная: Спринтовете ми оказват помощ в отбраната на купата
„ Пасивът на Енеа е огромен и след „ Муджело “ той може да стане повече от 100 точки, само че той ще има правото и задължението да събере допустимо най-вече точки до края на сезона. Чак в последните надпревари ще забележим по какъв начин се развиват нещата и дали ще има потребност той да оказва помощ на Пеко в борбата за купата. Но дотогава Бастианини ще има карт бланш, ние няма да го ограничаваме “, съобщи Тардоци.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР