Дебатите по вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП,

...
Дебатите по вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП,
Коментари Харесай

Политическата Анита Мейзер, прах в очите и нито една корупционна схема

Дебатите по вота на съмнение към държавното управление, иницииран от Българска социалистическа партия, нежежиха пристрастеностите до алено. И може точно това бе тяхната цел. Защото в границите на траялите няколко часа полемики в Народното събрание, нито една огромна корупционна скица не бе огласена, нито пък разнищена. Почти и дума не чухме за "грабежа на века " - КТБ, нито пък за аферите към "Булгартабак " и БТК. Нищо за задълженията на БДЖ, НЕК и други държавни предприятия. Или другояче казано, депутатите се начешаха езиците с общи приказки за корупцията в България.

Управляващите и опозицията се хванаха за гушите през цялото време, а повода беше напълно тривиална - отсъствието на премиера Бойко Борисов. Социалистите упорстваха министър-председателят да се появи в Народното събрание, само че това по този начин и не се случи. Те желаеха спиране на дебата до идването на Борисов, само че парламентарната шефка Цвета Караянчева отхвърли с аргумента, че задоволително представители на Министерски съвет участват в пленарната зала.

От парламентарната естрада председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подчертава върху ръководството на митниците по времето на починалия Ваньо Танов. И настоящата тематика за акцизната система БАЦИС. Нинова не добави съвсем нищо съответно, акцентира, че на партията й е неразрешено да приказва за корупцията, че съществува паралелна страна, която краде от жителите. И приключи с заричане, че "рано или късно България ще стане естествена страна ".

От ГЕРБ репликираха, като показаха, че корупцията е проблем отпреди идването им на власт през 2009 година. Лъчезар Иванов се върна към годините на Българската комунистическа партия (БКП). Според него паралелната страна се е основала още през 1992 година от Българска комунистическа партия. И добави, че настойници на корупцията са точно Българска социалистическа партия, а Нинова се опитвала просто да избави партията си.

Отново "по създание " социалистите отвърнаха посредством Драгомир Стойнев. Той уточни, че водещите лица в ГЕРБ са някогашни фрагменти на същата тази Българска комунистическа партия. "Партията " ги отгледала и ги изхранила, пък в този момент те я плюели. Той даде образец с Цецка Цачева, Димитър Главчев и Данаил Кирилов.

Движение за права и свободи заявява, че ще поддържа алените депутати при гласуването, което ще организира в четвъртък (25 януари). От Догановата партия се концентрираха върху представителите на Обединени патриоти в държавното управление - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Джейхан Ибрямов посочи, че активистка на НФСБ бе "хваната за каналджийство ".

Вицепремиерът Каракачанов призна, че корупция има, само че освен по високите етажи на властта. Той обаче укори опозицията, че дебатът въобще не е градивен и по този метод няма да се стигне до решение на казуса.

Валери Симеонов също имаше своето мощно включване от парламентарната естрада. Той направи паралел сред Корнелия Нинова и Анита Мейзер. "По-добре вие да се освободите от страха. От страха от загуба на политически рейтинг. Защото това, което правите, е следващата свинска опашка, с която унищожавате всичко крепко в Българска социалистическа партия. Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер. ", съобщи Симеонов по адрес на Нинова.

Той отговори и на обвиняванията на Движение за права и свободи, че "Обединените патриоти " са национал-социалисти, а партиен член на НФСБ е махленски в трафик на бежанци:

"Естествено сме извънредно надалеч от богатия опит и проява на корупция, която Вие сте създали до момента във Вашето присъединяване в политиката. Защо забравихте Христо Бисеров? Къде отиде Бат Сали? Мълчите по този въпрос, нали ", сподели вицепремиерът. Валери Симеонов се закани на Движение за права и свободи, че ще си разчистват сметките откакто премине европредседателството.

Дебатът бе комфортен мотив сметките си да разчистят Елена Йончева от Българска социалистическа партия и Делян Добрев от ГЕРБ, които си имат зъб откак гръмна абсурда "Кумгейт ". След като Йончева напомни назначенията в община Хасково - все родственици и другари на Добрев - той отвърна.

Депутатът от ръководещата партия сподели документ, съгласно който компанията й била съучастник с офшорка, източвала КТБ. Зад офшорката стои Зорница Блъскова, която била във компания, взела участие в източването на банката. Йончева получавала средства от компании с държавно присъединяване, като по това време тя живее на фамилни начала със Сергей Станишев, продължи с обвиняванията си Делян Добрев. Според него обстановката в Българска социалистическа партия била "крадецът вика, дръжте крадеца ".

Насреща му Йончева прикани всичко неправилно против нея да бъде импортирано в прокуратурата. Тя акцентира и на проблемите по оградата с Турция, на които посвети и филм. Колегите й пък подчертаваха върху програмата за саниране.

Е, по този начин или другояче нито една огромна корупционна скица не беше извадена на масата, а вотът на съмнение е с предупреден край, откакто единствено Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще гласоподават против държавното управление. Този път и изключително представление нямаше, а това може би бе единствената изненада, която ни сервираха парламентаристите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР