Де Мойн, Айова, Съединени щати – Когато Майкъл ЛаВал говори

...
Де Мойн, Айова, Съединени щати – Когато Майкъл ЛаВал говори
Коментари Харесай

Айова рискува милиони долари, тъй като е изправена пред загуба на статут на първи глас

Де Мойн, Айова, Съединени щати – Когато Майкъл ЛаВал приказва за събранията в Айова, той си спомня славните дни. < /p>

Той си спомня, когато хора като Питър Дженингс и Том Брокау, водещи на водещи телевизионни вести, щяха да се спуснат в щата, подготвени за отразяване от стена до стена на събранията, първото огромно събитие в календара на първичните президентски избори в Съединените щати. Децата му трябваше да се срещнат с именития водещ на вести Дан Ратер.

Продължете да четете

лист от 4 детайла „ Къде е публиката? “: Феновете се присмиват на празния стадион при откриването на Световната купа мач ИИ и народна власт „ Нищо не се трансформира “: аржентинските гласоподаватели показват неспокойствие преди изборите Путин загатва, че Русия може да се върне към нуклеарните опити завършек на списъка

70-годишният управител на пространство за събития е видял доста промени през седемте изборни цикъла, които е живял тук – и от негова позиция не всичко е било към по-добро.

Наскоро имаше по-малко гости. И заради естеството на цифровите вести, публицистите и акциите минават за няколко дни, вместо да заемат хотелски стаи месеци наред.

Но в този момент тази смяна ще стане доста по-лоша. Тази година демократите гласоподаваха да трансформират главния си календар, като показаха Южна Каролина, а не Айова, като първото си публично партийно съревнование във всички бъдещи президентски съревнования.

LaValle е един от притежателите на бизнес в Айова, който отхвърля решението, тъй като ще му коства. В предходните години на президентските избори, Де Мойн, столицата на щата, беше очевидец на увеличение на хазната си с цели 11 милиона $ единствено за една седмица, водеща до събранията.

Загубата няма да се усети доста през цикъла от 2024 година Републиканците към момента организират първото си гласоподаване в Айова през януари, а демократите не организират цялостно първично съревнование, като се има поради, че президентът Джо Байдън е изправен пред малко съществени противници от личната си партия, до момента в който търси преизбиране.

Но LaValle се съмнява, че щатът ще види паниката на годините на избори като 2016 и 2008 година, когато нито една от партиите нямаше титуляр и двамата прекараха доста в щата.

В края на краищата успеха в Айова по това време може да зададе тона за останалата част от първичния сезон, сигнализирайки дали претендентът е известен или не.

LaValle имаше добра позиция, от която да следи смяната. Той освен организираше събития за хора като Барак Обама и Бърни Сандърс, неговият чичо имаше основна роля в стартирането на фракционния развой през 70-те години.

„ Моят чичо Клиф Ларсън беше щатският либерален ръководител, който сложи началото на фракциите “, споделя Лавал пред Ал Джазира.

Конгресът на партията през 1968 година в Чикаго – приближаващ единствено месеци след убийствата на Мартин Лутър Кинг-младши и Робърт Кенеди – видя Хюбърт Хъмфри и Едмънд Мъски определени за президентски билет.

Но също стана очевидец на необятно публикувани митинги и жестоки репресии от полицията в Чикаго.

След този безпорядък партията реши, че би трябвало да откри по-добър метод за избор на претендент и Айова беше определена да стартира модифицирания развой.

Скоро най-вече селскостопанската страна ще стане известна като основател на царе, за която през 1976 година се приписва, че е помогнала на един мрачен претендент да вземе Белия дом: политикът и производител на фъстъци Джими Картър.

Други претенденти също откриха, че вероятностите им са подкрепени от събранията в Айова. Джордж Буш, да вземем за пример, завоюва събранията и по-късно президентството през 2000 година

А през 2008 година бъдещият демократ Обама изпревари Хилари Клинтън в партийния избор, като беше водещ за това кой ще надделее в конкуренцията за номинации като цяло.

Разбира се, претендентите могат да изгубят в Айова и отново да си обезпечат номинацията – Джо Байдън потвърди това през 2020 година – само че тези изключения могат да се преброят с една ръка.

„ Процес на инспекция “

Решението на демократите да изберат Южна Каролина следва възходящия напън от страна на деятели да изберат щат, който е по-демографски внушителен за нацията и най-верните поддръжници на партията, изключително афро-американците. Айова е 90 % бяло в съпоставяне със междинното национално равнище от 71 %.

Южна Каролина също беше сцена за трагичното завръщане на Байдън в конкуренцията през 2020 година, а Айова не направи нищо, с цел да си помогне, като мина през софтуерен срив в нощта на събранието.

В фракцията хората в действителност би трябвало да гласоподават персонално. В Айова това значи непроменяемо в мразовита нощ измежду зима във фитнес зали, църковни зали, читалища и от време на време домовете на хората. Те не престават час или два, като хората разискват и показват причини за определения от тях претендент.

Традиционно общите резултати се пресмятаха на ръка и информацията се изпращаше до държавната централа на партията. През 2020 година демократите използваха приложение, с цел да подкрепят преброяването на гласовете, което не записа всички гласове, което докара до ръчно броене и големи забавяния.

Засега към момента има лоби в Айова, в това число бизнес водачи и политици от Демократическата партия, които споделят, че партията би трябвало да премисли решението си за пренасяне.

Грег Едуардс е основен изпълнителен шеф на Catch Des Moines, градската организация за конгреси и туризъм. Той споделя, че е невероятно да се пресметна тъкмо сумата, генерирана от фракциите.

„ Никой не знае “, споделя той. „ Очевидно става въпрос за милиони долари и това са над 11 милиона $, които можем да определим количествено тук, единствено за седмицата, водеща до събранието с всички претенденти и медии, цялата блъсканица и всичко това, което ние безусловно обичаме. “ < /p>

Най-очевидно уязвимите предприятия са хотели, заведения за хранене и търговски обекти.

Едуардс споделя, че се надява демократите и други да лобират Айова да бъде върната на първото си място в стартовата решетка.

Един мотив, който вършат първенците на Айова, е, че щатът работи като „ развой на инспекция “ за претендентите.

Когато претендентите идват в Айова, те постоянно посещават по-малки, по-интимни събития, в сравнение с биха създали в по-населените щати. Те могат да бъдат запитани за всичко - от земеделска политика до войната в Украйна.

Южна Каролина също може с времето да се трансформира в подобен развой, само че стартира от нулата, защото не е играла тази роля преди.

В кой щат се организират първите предварителни или групови избори е значимо, тъй като в случай че претендентите се оправят добре там, това може да им даде трамплин към Ню Хемпшир и другите щати с предварително гласоподаване преди Супер вторник, деня, в който максимален брой щати организират първичните избори избори и групови събрания – с до една трета от делегатите за грабване.

Критиците на Айова споделят, че защото преобладаващо е бяла и мощно религиозна, това постоянно облагодетелства претенденти, представящи консервативни хрумвания, които нямат връзка с останалата част от нацията.

Демократите се борят за места

Въпросите за бъдещето на кокусите идват, до момента в който демократите от Айова се борят да се възстановят от нищо друго с изключение на рецесия.

За първи път от 50 години делегацията на Конгреса на щата във Вашингтон е напълно формирана от републиканци.

Популярният републиканец Ким Рейнолдс беше избран отново предходната година за втори мандат като губернатор, а GOP или Grand Old Party управлява и двете камари на законодателния орган на щата.

Щатската Демократическа партия не отговори на голям брой запитвания по отношение на събранията и провокациите пред тях.

Докато демократите бяха сведени до единствено един определен чиновник в цялата страна – държавният инспектор Роб Санд – партията неотдавна се радва на неочакван триумф в окръг Уорън, на 32 км (20 мили) южно от Де Мойн, който Доналд Тръмп завоюва елементарно през 2020 година < /p>

Демократът Кимбърли Шийтс победи републиканеца Дейвид Уипъл, с цел да стане областен инспектор, събирайки 67 % от гласовете, откакто Уипъл отхвърли резултатите от изборите през 2020 година

Шийтс споделя, че нейната победа е резултат от твърдоглав труд и поддръжката на редица републиканци.

Тя има вяра, че Айова е идеалното място за осъществяване на първичния президентски избор и споделя, че въздействието от загубата на статута на първо гласоподаване ще бъде доста.

„ Защото ще дойдат всички ваши претенденти, вашите почитатели, вашите новинарски кореспонденти “, споделя тя. „ Много е вълнуващо да видя Айова в челото на вестниците. Много хора мислят за Айова и мислят за царевица и фермери. “

„ Да, това е огромна част от нашата просвета “, прибавя тя. „ Но ние също сме огромни застрахователни компании. Ние сме изпълнителни шефове. Ние сме филантропи. В Айова се случват доста неща, за които хората не знаят. “

Бизнесът отвръща на удара

Пол Ротенберг, предприемач от Де Мойн, чиито ползи включват ресторанта Zombie Burger, споделя, че изместването на фракциите ще окаже въздействие върху хотелите и заведенията за хранене.

„ За всеки човек ще има известно влияние. Дали това е нездравословно влияние или не, считам, че е под въпрос и не мисля, че е “, споделя той.

Той уточни, че навлизането на цифровите вести е трансформирало метода, по който медиите отразяват събитието: има по-малко публицисти и те остават за по-кратки интервали от време. Все още има положителни нощи, само че е малко евентуално те да трансформират крайния резултат по безапелационен метод, споделя той.

„ Винаги съм считал, че в случай че вашият ресторант се нуждае от огромна новогодишна нощ, с цел да успее, евентуално сте в неверния бизнес. “

Компанията за облекло Raygun, която е профилирана в хумористични дизайни, доста от които с демократично обръщение, се надява да оспори метода, по който новобранците гледат на страната.

„ Наистина процъфтяхме от взаимоотношението с Демократическата партия “, изяснява представителят Кат Кореа. „ Повечето претенденти даже биха пристигнали до нашето местонахождение. “

Въпреки че компанията съумя да се възвърне от общия спад на интереса на демократите към Айова посредством нашарване на продуктовата си линия, тя споделя, че общите равнища на трафик са „ доста намалели “.

Кореа прибавя: „ Кукусът в Айова ни даде опция да вършим нашите хитроумни смешки с тениски. Сега цялата светлина на прожекторите ще бъде върху Южна Каролина и не знаем по какъв начин ще бъдат признати продуктите. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР