ДБ след консултациите: Ако получим мандата, няма да издигаме премиер.

...
ДБ след консултациите: Ако получим мандата, няма да издигаме премиер.
Коментари Харесай

ДБ след консултациите: Ако получим мандата, няма да издигаме премиер. Това трябва да бъде инициатива на ПП

ДБ след консултациите: Ако получим мандата, няма да издигаме министър председател. Това би трябвало да бъде самодейност на Политическа партия

Президентът Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. Това е вторият кръг съвещания преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

Не сме очаквали да бъдат давани знаци, първо президентът ще извърши целия цикъл от съвещания и въз основата на това ще вземе решение, съобщи съпредседателят на партията Христо Иванов, представен от Българска национална телевизия.

С кабинет не можем да бъдем подготвени, тъй като третият мандат по хипотеза е групова игра и който го получи, би трябвало да откри допирните точки. Ще беседваме с досегашните сътрудници. Ако президентът реши да даде на Българска социалистическа партия мандата, ние доста съществено ще обсъдим тяхната визия за ръководство и ще бъдем градивни.

Ако Демократична България получат третия мандат, няма да издигат министър-председател, по думите на Христо Иванов това би трябвало да бъде самодейност на "Продължаваме смяната ".

Ще продължим напъните за правосъдна промяна и в това държавно управление и в идващия парламент

В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата обстановка. Българска социалистическа партия, "Демократична България " и "Има подобен народ " са подготвени да договарят за сформиране на държавно управление. И трите партии обявиха, че не биха присъединили в диалозите ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От "Продължаваме смяната " оповестиха, че с изключение на с опозиционните не биха разговаряли и с "Има подобен народ ", в случай че мандатът отиде при тях. За опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и "Възраждане " най-вярната опция на политическата рецесия са предварителни избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР