ДБ могат да направят предизборна коалиция с марката ЕНП с

...
ДБ могат да направят предизборна коалиция с марката ЕНП с
Коментари Харесай

Илияна Йотова: ДБ могат да се явят самостоятелно на евровота догодина

Демократична България могат да създадат предизборна коалиция с марката ЕНП с ГЕРБ и Съюз на демократичните сили

„ Демократична България “ могат да се явят независимо на евровота следващата година, съобщи в изявление за „ 24 часа “ вицепрезидентът Илияна Йотова. След ротацията през март е допустимо ГЕРБ да са в основната роля, а ПП-ДБ в поддържаща.  

„ Неслучайно по-опитните политици от дребната коалиция – Демократична България, се дръпнаха от разправиите сред Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Пазят се, идват европейски избори и желаят гласове. Смея да се надявам, че не утвърждават това, което се случва “, съобщи вицепрезидентът.

Според нея „ Демократична България “ могат и да създадат предизборна коалиция с марката ЕНП с ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.

„ Възможно е ПП-ДБ да размислят дали и по какъв начин да вземат участие във властта. Сигурна съм, че са прочели резултатите от локалните избори и надали са удовлетворени “, добави тя.

Йотова е на мнение, че вътрешният министър Калин Стоянов би трябвало да извърви пътя до дъно и да опише за натиска, който е бил упражняван върху него. В противоположен случай разрушава доверието в цялата система.

„ Действията на полицията по време на митингите отвори кутията на Пандора и една по една започнаха да излизат и други нелицеприятни секрети на властта. Случилото се в нощта на митингите е резултат от доста фактори. Вътрешният министър не смята, че би трябвало да е виновен за протичащото се на улицата. Вини настоящия основен секретар, а си спомняте, че му пречеше предходният, тъй като бил президентски човек. Сега кой му пречи?! Къде беше министър председателят?! С всичките ми запаси към предходното ръководство на ГЕРБ, не считам, че в такава обстановка Борисов би отсъствал от общественото пространство тъкмо в нощта на митингите. Дори и поради това, че в миналото е бил кмет на този град. Пълна беззащитност на новия кмет да взема решения. Голяма неточност е да се издадат позволения на двете агитки да се съберат на едно място, като че ли не се знае какво ще се случи “, разяснява вицепрезидентът.

„ Кадрите с полицейско принуждение са по-зловещи от фрагментите от 2020 година Не съм съгласна да се хвърля виновността върху всички служители на реда, тъй като съм уверена, че имаше съзнателно търсене на конфликт. Кой и за какво – ще чакаме проверяващите органи! “, категорчна беше Йотова.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР