Дайте ми определение за политическата система, в която премиерът може

...
Дайте ми определение за политическата система, в която премиерът може
Коментари Харесай

Радев захапа Борисов: В коя политическа система премиерът обръща с едно обаждане решения на парламента?

Дайте ми определение за политическата система, в която министър председателят може да се отбие за кафе в Народното събрание и да си тръгне след 20 минути с оставката на ръководителя на Народно събрание, който би трябвало да го управлява.
Премиерът въобще не отива на искане за чуване и може с повдигане на телефона да завърти на 180 градуса всички депутати от болшинството – да си гласоподават назад на решението, което през вчерашния ден са взели. Това разяснява в Пловдив президентът Румен Радев.

Той акцентира, че няма война сред институциите, само че фактически има напрежение. Вчера зам.-председателят на Народното събрание и водач на „ Воля” Веселин Марешки се разгласи за мораториум върху разноските за превъоръжаване на армията. Радев реагира остро: „ Модернизацията на българската войска няма опция и мога единствено да кажа, че незнанието в областта на сигурността освен е рисково, само че най-после излиза скъпо”.

Веселин Марешки застана против плановете за рационализация на армията

Във връзка с днешното посещаване на Бойко Борисов и министри в Русия, президентът разяснява, че обстановката е „ доста благоприятна” поради „ съживяването на връзките с Русия на най-високо ниво” и постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и „ Газпром”.

„ Аз сложих доста ясни въпроси по време на моята аудиенция за опциите на Русия за оптимизация на цени и условия за доставки на енергийни запаси и по-добри условия за наличието на нашия бизнес. Много се надявам държавното управление да оползотвори всички тези възможности”, уточни Радев.

Той прикани да се даде късмет на кабинета да проучва всички разновидности за реализация на АЕЦ „ Белене”. „ Това решение би трябвало да изключва финансовия риск за страната и би трябвало да има настоящи механизми за надзор на нуклеарния риск”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР