Даймън поел щафетата и я обсъдил с щефовете на следващите

...
Даймън поел щафетата и я обсъдил с щефовете на следващите
Коментари Харесай

Мастодонтите бъркат в джобовете си, за да предотвратят разширяване на банковата криза

Даймън поел щафетата и я разискал с щефовете на идващите три най-едри акули от Уолстрийт – “Бенк ъф Америка ”, “Ситигруп ” и “Уелс Фарго ”.
 
Така след два дни на интензивни телефонни контакти, срещи и, в някои случай – извиване на ръце – основните изпълнителни шефове на 11 американски банки се съгласили да вкарат общо 30 милиарда $ във “Фърст рипъблик банк ” и дали обещание да ги оставят в нея най-малко за 120 дни.

 

Надеждата им е, че мярката ще е задоволителна, с цел да избави изпадналия в неволя заемодател от Сан Франциско, прочут с впечатляващо едрия си бизнес по обгрижване на богати мениджъри от софтуерния отрасъл.

 

Или, в най-лошия случай – че кешът ще даде задоволително време на “Фърст рипъблик ” да откри друго решение, примерно – продажба.

 

Маневрите на Уолстрийт са нова тактичност в поддръжка на напъните на формалните управляващи в Съединените щати и Европа да не позволен следващата банкова суматоха през 2023-а.

 

В момента регулаторите към този момент наблюдават под лупа “Фърст рипъблик ”, увеличавайки вероятността за незабавна държавна намеса и политическите последствия от нея за години напред.

 

Пък и огромните банки към този момент се сблъскват със съществени рецензии за “отмъкнатите ” депозити от по-дребните кредитори, тъй че в този момент е моментът да потвърдят, че са част от решението.

 

Макар и нов, методът на Уолстрийт никога не е реформаторски, доколкото припомня за приложената през 1998-а скица за избавяне на затъналия в задължения хеджингов фонд “Лонг търм кепитъл мениджмънт ” без да се употребяват държавни пари

 

В днешния вид един внимателен аспект е делът на всеки участник в 30-милиардната избавителна акция за “Фърст рипъблик ”.

 

Банките излязоха със взаимно изказване за мярката, групирайки имената си в сходство с размера на присъединяване си, подреждайки ги след това в азбучен ред. Което слага преди всичко “Бенк ъф Америка ”.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР