Давос. В рамките на икономическия и политическия дневен ред на

...
Давос. В рамките на икономическия и политическия дневен ред на
Коментари Харесай

Зоран Заев - Джордж Сорос: Участие на „гражданския сектор“ в създаването и прилагането на стратегията

Давос. В рамките на икономическия и политическия дневен ред на Световния стопански конгрес в Давос, македонският министър председател Зоран Заев се срещна с американския милиардер Джордж Сорос, създател на Фондация „ Отворено общество “ и нейния ръководител Патрик Гаспар, предава скопското електронно издание „ МКД “ .
„ Присъединяването на Република Македония към НАТО и интеграцията в Европейския съюз бяха оценени като основни ходове, които обезпечават непоклатимост и сигурност на страната и района и отварят врата за нови задгранични вложения, развиване на македонската стопанска система и възстановяване на качеството на живот на жителите “, заяви македонската държавна пресслужба.
Заев и Сорос са разменили хрумвания за интензифициране на съдействието сред държавното управление и Фондация „ Отворено общество “ за обезпечаване на по-добри благоприятни условия за грижи и за предучилищно обучение на децата и за по-голямо присъединяване на жителите роми в разнообразни сфери на публичния живот в Македония.
В диалога, както се показва в изказването на Правителството на Република Македония, беше очебийно смисъла на Националната тактика за обществото и мултикултурализма, както и нуждата от интензивно присъединяване на гражданския бранш в основаването и осъществяването на тактиката, с цел да се поддържа обществената наклонност на поощряване на доверието и връзката сред другите жители и общности в Република Македония, разгласи Скопие.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР