Дават до 500 бона на БГ фирми за изкуствен интелект.

...
Дават до 500 бона на БГ фирми за изкуствен интелект.
Коментари Харесай

Дават до 500 бона на БГ фирми за изкуствен интелект


Дават до 500 бона на БГ компании за изкуствен интелект. Фирми у нас ще получат до 500 000 лв. за развиването на изкуствения разсъдък.

Министерството на нововъведенията и растежа

(МИР) ще предизвиква развиването на изкуствен интелект от българските компании посредством процедура за създаване на нововъведения, каза отрасловият министър Милена Стойчева на конференция на тематика „ Изкуственият разсъдък: новата индустриална епоха “, представена от МИР. Организатор на събитието
е съдружие „ Конфиндустрия България “.
Стойчева уточни, че това е първата мярка, която следва да бъде отворена по новата стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “. Тя е насочена към разработка на нововъведения в предприятията, свързани с изкуствен интелект, роботи, безжични мрежи, облачни мрежи, водородни технологии, биотехнологии и промишлености за здравословен  начин на живот.
„ Надяваме се по този метод да се сътвори
добавена стойност както за нашата стопанска система, по този начин и за насърчаване потенциала в района, и в Европа “, сподели тя.

„ Следващата мярка, която следва по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, е за внедряване на към този момент създадени решения, свързани с високи и дълбоки технологии, както и сполучливото използване на изкуствения разсъдък в разнообразни области на промишлеността “, изясни министър Стойчева.
По думите й, Министерството на нововъведенията
и растежа разпознава значимостта както на вложенията в сходни нови технологии, по този начин и поддръжката, която би трябвало да се обезпечи за дребния и междинен бизнес. Министър Стойчева акцентира, че визията на МИР е да се трансформира в министерство на предприемачеството, нововъведенията и вложенията.
От МИР напомнят, че публичното разискване
на процедурата „ Разработване на нововъведения в предприятията “ завърши на 23 май 2023 година Бюджетът на мярката е 127 млн. лева. Безвъзмездната помощ за компаниите ще бъде сред 50 000 лева и 500 000 лева, като те могат да са микро-, дребни или междинни, както и сдружения с до 499 чиновници или огромни предприятия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР