Даването на име на новородено е важен, дори съдбовен акт

...
Даването на име на новородено е важен, дори съдбовен акт
Коментари Харесай

Името на детето носи неговата съдба

Даването на име на новородено е значим, даже съдбоносен акт за него. Тъй като то е първата информация, която получаваме за индивида. От името научаваме неговия пол, народност, изповедание, нравствен ранг. То демонстрира мястото на индивида измежду другите. Ето за какво то би трябвало да отразява същността на неговата персона.

Ако не се откри точното име, съответстващо на тази персона може да се стигне до цялостно отдалечаване на двете, а то е обвързвано със съдбовни отчаяние и личностни неудачи. В такива случай е най-добре да се избере ново име, с което може да се реализира по-голяма естетика.

Сменяйки своята идентификация човек може да промени ориста си, Астролозите считат, че името е един тип филтър на негативна сила. Този филтър е по-силен когато в името има по-малък брои твърди гласни – а, о, у.

Изборът на вярното име може да донесе шанс и триумф в живота на детето. Ето за какво на всички места по света посредством името се търси връзка с душата на рода, с неговите полезности. Всеки народ прави своя избор въз основата на съществуващата именна система, която към този момент е отражение на създалата я общественост.

Назоваването на индивида с неговото име се трансформира с възрастта, фамилното състояние, специалността, уважението, което той извоюва през годините. Обикновено към новородените не се обръщаме с името, на по - късен стадий се употребяват галените имена и когато към този момент порасне влиза в приложимост кръщелното му име.

И по този начин с годините индивидът реализира полезностите и желанията заложени в неговото име. Казват, че хората с идентични имена се притеглят, нещо постоянно ги сближава. Това е техния идентификационен код заложен в името им.

За прабългарите най - тежка е била клетвата за прокълнаване на името, което е било равнозначно на непочтеност и гибел.

Още за имената:

Значение на имената

Извори на българските имена

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР