Даването на добавки на пенсионерите беше една традиция, която се

...
Даването на добавки на пенсионерите беше една традиция, която се
Коментари Харесай

Румен Христов: Великденските надбавки са христянски жест

" Даването на добавки на пенсионерите беше една традиция, която се наложи през последните години. Има очакване, както за коледни по този начин и за великденски надбавки. Тази част от жителите на популацията го заслужава, това е един жест към тях и те го заслужават ", съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Винаги се получава по този начин, че хората, които са на ръба са недоволни. Така или другояче ние даваме тази помощ към хората с най-ниски приходи. Имаше и друго разпределение на средства от бюджета. Можехме да бъдем по-стриктни във връзка с бюджета. Да не забравяме, че един от критериите за приемането ни в еврозоната е бюджетният недостиг. Не се надпреварваме кой ще раздаде повече пари. Проблемът е, че тези пари нормално не са разчетени в бюджета. Практиката да се вземат заеми не е добра, само че за пенсионерите може да се направи изключение. Да се намерят запаси в бюджета, а неда се теглят заеми ”, разясни той.

„ Имаме своите разлики и разтягане на връзките, само че тази страна би трябвало да работи. Г-н Асен Василев изрично няма да бъде финансов министър, защото ще взе участие в листите за идващ парламент. Ние имаме забележки към него, тъй че нямаше да има нашата поддръжка ”, призна Христов.

„ Появата на ярки политически лица в служебния кабинет не е добър вид. Надявам се, че служебният министър председател ще търси специалисти. Съюз на демократичните сили не е предложил министър и няма да предложи. Тези, които отхвърлиха да вземат участие в кабинет на Мария Габриел нямат моралното право в този момент да желаят да са служебни министри, сподели Христов, акцентирайки земеделският министър Кирил Вътев ”, сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили и съпредседател на ПГ на ГЕРБ-СДС в Народно събрание.

Според него няма да е елементарно, само че господин Главчев ще се оправи.

Виждам една акция за прекачване на виновност за това, че биха могли да бъдат подложени на подозрение изборните резултати към министрите на електронното ръководство и вътрешния министър. Машинният избор обаче се управлява от компания „ Сиела ”, която следи и за честността на вота. Имам възприятието, че се отвлича вниманието. По отношение на работата на вътрешния министър Калин Стоянов по Шенген, може би е добре да остане на този пост. Г-н Главчев няма да сбърка, в случай че го остави ”, счита Румен Христов.

„ Изборите са нещо демократично, само че това прекъсва работата на администрацията. Тя се опасява да подхваща по-резки дейности, а се избавя. Това не е добре ”, сподели той пред Българска национална телевизия.

„ Убеден съм, че ще имаме по-добър резултат на идните избори. Ще има обвинявания, само че няма да оставим страната в конституционна рецесия. Нещата се случиха – имаме излъчен министър-председател, нещата малко по малко вървят. В случая господин Радев постъпва извънредно правилно, спазвайки Конституцията. Ние сме подготвени за избори и ще ги спечелим ”, приключи ръководителят на Съюз на демократичните сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР