Давал ли е бизнесменът Васил Божков пари на политици, за

...
Давал ли е бизнесменът Васил Божков пари на политици, за
Коментари Харесай

Никога не сме давали пари на политици, твърди шефът на Националната лотария

Давал ли е предприемачът Васил Божков пари на политици, с цел да си купи успокоение? В сигнала на Божков пратен до прокуратурата, президентството и посолствата написа, че 60 милиона лв. е дал по разпореждане на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Горанов, за което имал записи, фотоси и очевидци и имал подготвеност да ги даде. Изпълнителият шеф на „ Националната лотария” Димитър Ганев обаче разгласи в понеделник, че няма такова нещо. А Борисов отговори: "Не му прави чест. Ако някой си е разрешил да взима пари от него, аз не знам. На мен нито една стотинка не ми е дал. Черпил ме е единствено една пура. Аз давам отговор за себе си - към мен и към партията нито една стотинка няма ", изясни Борисов

"New Games и „ Националната лотария” пари на властимащи не са давали. Не знам за среща сред премиера Бойко Борисов и Васил Божков и не мисля, че такава е щяла да бъде потребна за нас.Имаме издадени актове за към 235 млн., които са в начална правосъдна фаза. Смятам, че не сме създали нищо неправилно и ще го потвърдим пред магистратите. Винаги съм бил уверен, че работим прецизно по закона, сподели изпълнителният шеф на Националната лотария Димитър Ганев в изявление за Нова телевизия.

Ганев добави, че през годините, в които е работил с предприемача Васил Божков, най-близките му сътрудници постоянно са били семейство Найденови.

"Моите срещи в „ Нове Холдинг” са били безусловно служебни и с предварителна спогодба. Няма по какъв начин съдружници да не спорят, само че Божков е бил предвидим сътрудник и аз не съм имал проблеми с него в бизнес връзките. От няколко месеца насам не беседвам с обвинения предприемач. Подписвал съм всичко безусловно умерено. Още от февруари фирмите ни са подложени на щателна проверка от Национална агенция за приходите и инспекциите продължават”, сподели още Ганев.

Той съобщи, че не счита, че укриващия се в Дубай
хазартен необут е „ търгувал с въздействие във връзка с бюджетите на „ Националната лотария”, що се отнася до контракта й с NOVA.

В сигнала си до институциите Божков твърди, че той и фирмите му са били подложени на систематична корист с власт от висшестоящи държавни чиновници и членове на държавното управление. Ситуацията ескалирала до "заплаха " за преустановяване на активността на неговите сдружения ", която в последна сметка се осъществила през януари 2020 година

"За интервал от три години от 2017 година до края на 2019 година съм предал непосредствено на министър Горанов и министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева по тяхно непосредствено искане и предписание ", написа в сигнала на Божков, оповестен от уеб страницата за проверяваща публицистика.

И се прибавя: "В тази връзка имам подготвеност да показва на Прокуратурата цялостни свидетелски показания във връзка с гореспоменатите събития, подкрепени от материални доказателства, в това число документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, фотоси и свидетелски показания ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР