Датското правителство ще внесе законопроект, с който забранява изгарянето на

...
Датското правителство ще внесе законопроект, с който забранява изгарянето на
Коментари Харесай

Дания ще обяви за престъпление изгарянето на религиозни книги на обществени места

Датското държавно управление ще внесе законопроект, с който не разрешава изгарянето на религиозни трудове на публични места, разгласи на пресконференция през днешния ден министърът на правораздаването Петер Хумелгаард.

„ Неотдавнашните изгаряния на Корана ускориха заканите против Дания ", сподели той. „ Това е в ущърб на Дания, на датските ползи и рискува да навреди на сигурността на датчаните в чужбина и вкъщи. Публичното изгаряне на религиозни трудове би трябвало да бъде неразрешено. Законопроектът ще направи закононарушение общественото изгаряне на Корана, Библията или Тората. Кабинетът предлага нарушаването на новия закон да води до две години затвор. При рецидив наказванията могат да бъдат увеличени. ", акцентира министърът

Новият законопроект предлага разширение на член 110д от Наказателния кодекс. „ Всеки, който обществено обиди непозната страна, нейното знаме или друга приета национална емблема или знамето на Организацията на обединените народи или Европейския съюз, се санкционира с санкция или отнемане от независимост до две години “, се споделя в плана. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР