Датското правителство отменя почти всички ограничения, наложени за ограничаване на

...
Датското правителство отменя почти всички ограничения, наложени за ограничаване на
Коментари Харесай

Дания отменя ограниченията, само нощните клубове остават затворени

Датското държавно управление анулира съвсем всички ограничавания, наложени за ограничение на разпространяването на COVID-19 и в петък ще отворят множеството заведения, съобщи ДПА.

Единственото изключение са нощните заведения и нощните клубове, гласи решението, подкрепено на среща нощес от множеството депутати. Датчаните обаче би трябвало да продължат да съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост и на доста места ще би трябвало да демонстрират документ, че са имунизирани, дали са отрицателен тест за вируса или са се възстановили от заболяването.

Дания към този момент разреши на заведения за хранене, питейни заведения, фитнес зали и доста други места да отворят още веднъж. Повечето възпитаници към този момент учат присъствено.

Студентите към този момент също ще могат да вървят на лекции. Вечерните и музикалните учебни заведения също ще могат да работят обикновено, както и сауните, плувните басейни, закритите елементи на зоопарковете и увеселителните паркове. Всички те бяха затворени в продължение на месеци.

Дистанционната работа ще се анулира последователно до 1 август. Броят на хората, разрешен при срещи на закрито, ще бъде повишен от 25 на 50 души, а за събиранията навън от 75 на 100 души.

Броят на новозаразените в страната нараства след облекчение на рестриктивните мерки, само че числата остават релативно постоянни.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР