Датският гмуркач Стиг Северинсен влезе в Книгата със световните рекорди

...
Датският гмуркач Стиг Северинсен влезе в Книгата със световните рекорди
Коментари Харесай

Да плуваш 202 метра под вода с едно поемане на дъх

Датският гмуркач Стиг Северинсен влезе в Книгата със международните върхове на " Гинес ", откакто плува 202 метра под вода с едно-единствено вдишване на въздух.

47-годишният Северинсен записа страхотното достижение на 26 ноември 2020 година в Мексико, само че едвам през вчерашния ден върхът бе доказан от " Гинес ".

Предишният международен връх бе 177 метра, подложен от Карлос Косте през 2016 година



" Мястото, където се организира гмуркането в Мексико, принадлежи към една от най-уникалните и красиви крайбрежни зони в света. Подобно на доста други места, то е застрашено от замърсяване с пластмаса и човешкия метод на живот като цяло ", сподели датчание в известие до медиите през декември.

" Когато светът беше ударен от COVID-19 преди съвсем година, аз търсех метод да покажа, че пандемията не е опрощение да забравим нашите цели за природата. Напротив. Ето за какво прекарах времето в образование и развиване както на себе си, по този начин и на посланието си ", добави той.

Северинсен разказва дистанцията от 202 метра като " алегорична ".

През 2012 година той слага и връх за най-дълго арестуван мирис - 22 минути. Постижението след това е усъвършенствано и е 24 минути и 3.45 секунди.

Северинсен е основал онлайн платформа, с която оказва помощ на хората да подобрят техниката си на дишане. Самият той стартира да плува на 6. Преди да се " влюби " в свободното гмуркане, играе подводно ръгби и хокей
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР