Датски товарен кораб бе атакуван два пъти за 24 часа

...
Датски товарен кораб бе атакуван два пъти за 24 часа
Коментари Харесай

Американски хеликоптери потопиха три лодки на хусите, атакували датски кораб

Датски товарен транспортен съд бе нападнат два пъти за 24 часа в Червено море, обявиха тази заран американските въоръжени сили, представени от ДПА.

Товарният транспортен съд " Мерск Ханчжоу " е подал втори сигнал, че е атакуван, по-малко от 24 часа след първия. Екипажът на кораба е съобщил, че е подложен на офанзива от четири дребни плавателни съда на йеменските бунтовници хуси, които разполагат с поддръжката на Иран.

От дребните плавателни съдове, за които се допуска, че са пристигнали от региони в Йемен, които се намират под контрола на хусите, е бил открит огън. Плавателните съдове на нападателите са се доближили на 20 метра разстояние от кораба.

Наети по контракт охранители, намиращи се на " Мерск Ханчжоу ", почнали да стрелят в отговор.

Американски хеликоптери от бойните кораби " Айзенхауер " и " Грейвли " се отзовали на сигнала на " Мерск Ханчжоу " за помощ.



Американските хеликоптери отправили вербални предизвестия против нападателите, само че в отговор те почнали да стрелят по летателните апарати. Хеликоптерите отвърнали на огъня, при което потопили три от четирите плавателни съда и отстранили екипажите им. Четвъртият кораб се отдръпнал.

Няма ранени американски военни и на хеликоптерите не са нанесени материални вреди.

След като американските сили оповестиха за втория сигнал, подаден от " Мерск Ханчжоу ", датската компания " Мерск " съобщи, че прекратява прекосяването на свои кораби през Червено море за период от 48 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР