Датчаните са най-щастливата нация в света, а сега имат един

...
Датчаните са най-щастливата нация в света, а сега имат един
Коментари Харесай

В страната на негативните лихви хората са по-богати отвсякога

Датчаните са най-щастливата нация в света, а в този момент имат един мотив, с цел да бъдат още по-радостни - през днешния ден те са по-богати, след като и да било.

След повече от пет години на отрицателни лихви и възходящи цени на парцелите фамилиите в страната живеят със междинен приход от 1,9 милиона крони или 314 хиляди $, демонстрират последните статистически данни, представени от Bloomberg.

" В момента чистите активи са на рекордно високо равнище ", показва икономистът от Nykredit в Копенхаген Тор Страмер. " Добрата вест за тези дни е, че междинното семейство у нас в никакъв случай не е било толкоз богато, колкото в този момент ", показва той.

Успоредно с това в скандинавската страна историческо висок дял от хората в трудоспособна възраст са наети, като това се изяснява от неналичието на работна ръка.

" Всичко приказва, че сега Дания доближи нов връх във връзка с заетостта ", споделя от своя страна основният икономист на Nordea Хелге Педерсен.

В резюме специалистите чакат страната да запише най-бързия си напредък от 12 години насам през 2018 година. За финален път датската стопанска система доближи подобен взрив през 2006 година.

Тогава търсенето, подтиквано от кредитирането, сложи семействата под риск в навечерието на световната финансова рецесия. В резултат тогава цените на жилищата се сринаха с над 20 на 100.

По думите на анализаторите обаче сходна заплаха сега няма. Според тяхната оценка вместо да усилят равнищата на дълга отрицателните лихви съответстват с намаляването на отговорностите. Така към днешна дата размерът на банковите заеми по отношение на брутния вътрешен артикул (БВП) е 108% при 154% при пика на рецесията през 2008 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР