Датата 20 юли завинаги ще остане в историята на човечеството,

...
Датата 20 юли завинаги ще остане в историята на човечеството,
Коментари Харесай

Разкриха защо Нийл Армстронг е стъпил първи на Луната

Датата 20 юли вечно ще остане в историята на човечеството, защото преди 50 години на този ден Нийл Армстронг се трансформира в първия човек стъпил на Луната. Всеки от нас е виждал фотоси и видео фрагменти от това епохално събитие, което даже и в модерния свят, в който живеем продължава да звучи впечатляващо. Това се случва по време на Apollo 11 задачата, в която присъединяване вземат трима астронавти на NASA.

На пръв взор звучи разумно Нийл Армстронг да бъде първия човек стъпил на Луната, защото има по-висок сан от другите. Въпреки това Бъз Олдрин, който извършва ролята на водач на лунния модул твърди, че в действителност повода е друга. От него разбираме, че постоянна процедура по време на образования и тренировки е индивида с по-нисък сан да напуща първи капсулата, а неговия пълководец да остане вътре.

Въпреки това NASA вземат решение Нийл Армстронг да стъпи на Луната първи, защото е пълководец и това има " алегоричен " смисъл, оповестява BusinessInsider. Oколо 20 минути по-късно към него се причислява и Бъз Олдрин, а третия член на екипажа, Майкъл Колинс остава в самата капсула. Със сигурност това е една от най-любопитните истории свързани с сполучливата реализация на именитата задача довела до стъпването на човек на Луната.

Източник: digital.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР