Датата 19 май е влязла завинаги в историята на българския

...
Датата 19 май е влязла завинаги в историята на българския
Коментари Харесай

Военни моряци се прекланят в знак на почит и уважение пред паметта на своите загинали предшественици

Датата 19 май е влезнала вечно в историята на българския военноморски флот. Това е ден, в който военнослужещите и цивилните чиновници се прекланят в символ на респект и почитание към гибелта на починалите през годините военни моряци.
Днес, за следващ път, пред паметните плочи на Мемориалния комплекс във Пункт за базиране Бургас се организира боен обред и панихида в памет на моряците, починали при осъществяване на воинския си дълг.
В своето слово командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков напомни част от събитията, довели до гибелта на военни моряци през годините и акцентира, че този ден ще остане вечно ден за поклонение пред героите, отдали живота си в работа на родината.
Заупокойна молитва и панихида отслужи отец Стилиян от град Черноморец. Гост на събитието бе господин Росен Деспов - кмет на град Черноморец. Бяха поднесени венци и цветя в памет на починалите военни моряци.
Пред нос Акин до град Черноморец, под звуците на корабна сирена от моторен катер бяха спуснати венец и цветя в символ на поклонение към моряците от торпедоносеца „ Смели ”, починали на 19 май 1943 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР