DataArt, международна консултантска компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални

...
DataArt, международна консултантска компания, която проектира, разработва и поддържа индивидуални
Коментари Харесай

Пет технологични прогнози за 2019 г., свързани с туристическия сектор

DataArt, интернационална консултантска компания, която проектира, създава и поддържа самостоятелни софтуерни решения, разгласи прогнозния си отчет за 2019 година, обвързван с софтуерните трендове в областта на туризма, като уточни кои са факторите, които най-силно ще повлияят на тези промени.

През идната година ще станем очевидци на все по-силно нахлуване на технологиите, основани на изкуствен интелект, а фирмите от туристическия отрасъл все по-често ще залагат на виртуална действителност (VR) и добавена действителност (AR), с цел да удовлетворят потребностите на потребителите и да се отличат от съперниците си.

Според специалистите от DataArt, с цел да отговорят на новите провокации, представителите на туристическия бранш в световен проект ще покачат вложенията си в софтуерни нововъведения, като през 2019-та ще станем очевидци на следните трендове:

1. Изкуственият разсъдък ще усъвършенства обслужването на клиентите и ще икономисва ресурси

Вече е налице забележителен напредък при внедряването на AI решения в туристическият отрасъл. Според прогнозите на DataArt, тази наклонност освен ще продължи, само че и ще се ускори през идната година. Способността на технологиите, основани на изкуствен интелект, да подобрят равнището на потребителско обслужване, като в това време икономисват човешки запаси, прави AI извънредно подобаващ за бранша на туризма. Това е причина за внедряването на сходен вид решения с още по-бързи темпове през 2019 г.

2. Добавената действителност ще се трансформира в новаторски инструмент за маркетинг

От триизмерните изгледи на хотелите и хотелските стаи до игри с добавена действителност - всичко това се чака да набира скорост през идната 2019 година. Въпреки относително бавното внедряване на технологиите, основани на AR досега, упованията са да станем очевидци на все по-сериозната им роля в близко бъдеще. " 2019 година ще е времето, в което добавената действителност ще има възходящо значение като новаторски инструмент за маркетинг и персонализация и ще станем очевидци на все по-нестандартни способи, посредством които представителите на туристическия отрасъл ще изготвят офертите и рекламните си артикули " счита Макс Жданов, вицепрезидент на дивизията " Travel & Hospitality " в DataArt.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР