Дъщерята на Стойко Сакалиев прекъсва следването си в Южна Корея

...
Дъщерята на Стойко Сакалиев прекъсва следването си в Южна Корея
Коментари Харесай

Заради болестта: Дъщерята на Стойко Сакалиев прекъсва следването си в Южна Корея

Дъщерята на Стойко Сакалиев прекъсва следването си в Южна Корея зарадия редкия тип рак, с който се бори, разбра HotArena.

Бившият футболен национал описа за тежката болест, която откриват на щерка му Любомира. " Това е един рак, който е без признаци. Като отпътува да учи в Южна Корея, я заболя левият бъбрек. Отивайки на обзор, й дават хапче, което успокоява болката, и й споделят, че е някакъв конвулсия. След няколко дни отново я заболява, отива и й вършат 5Д скенер. Установяват, че на единия бъбрек има тумор към 7,5-8 см. ", споделя Сакалиев.

" Това нещо в нея пораства от 0,5 до 1 см на година. Това значи, че тя го има от 11-годишна. След като стана ясна диагнозата, й направиха интервенция. Отстраняват й бъбрека, бъбречната жлеза и два лимфни възела. След като завършва интервенцията, вършат отново скенер, с цел да видят дали има разсейки, и към този момент няма. Проблемът на този тип рак сарком е, че той доста бързо се популяризира. Много е нападателен и се популяризира на всички места из тялото посредством кръвта. Преди няколко дни на щерка ми отново й направиха скенер. В четвъртък отпътувам за Лондон, тогава към този момент ще забележим дали има разсейки и по какъв начин ще продължим ", добавя " армеецът ".

Сакалиев споделя, че никой не може да се ангажира и да дава прогнози. По думите му главното е, човек да мисли в вярната посока, да не се предава.

" Психиката в такава обстановка е най-важна. Очаквах поддръжка, само че не в такива мащаби. Всичко това надмина моите упования. Знам, че хората оказват помощ, по този начин както и аз съм помагал. Но това е като цунами, няма и за 24 часа парите се събраха. Ако Люби има потребност от в допълнение лекуване, те ще се употребяват. Ако не, ще бъдат дарени за лекуване на друго болно дете. Искам всичко да бъде транспарантно. Сметката, в която се събират пари, беше нулева от датата, в която разгласих това за Люби. Искам да се знае какви пари са влезнали, какъв брой са били разноските и приходите. ", добавя още футболистът.

По думите на Сакалиев до този миг сумата е към 70 хиляди евро. Тя не е закрепена, тъй като след започване на лекуването не се знае по какъв начин ще се развие самият развой.

" Може да е под тази сума, само че може и да е над. Това ще стане ясно по време на лекуването. Тези средства са за химиотерапията. Въпросната болница, в която се намира, е доста добра. И със Стилиян Петров съм приказвал по този въпрос. Да, може да е малко по-скъпа, само че като цяло хората, които работят там, са доста способени и са едни от най-хубавите в Европа. Ние сме внесли 15 хиляди евро, с цел да може да стартира лекуването. Оттук нататък след всяко едно деяние, което болничното заведение подхваща към Люби, ще изпраща информация какво се е случило, какъв брой пари и защо са дадени и какъв брой още са нужни. Сестра ми се занимава с всичко, обвързвано с финансите и разплащанията към болничното заведение ", добавя Стойко Сакалиев.

Бившият нападател на ЦСКА не разкрива кой е индивидът, който му е оказал помощ освен финансово, само че и душевен. Благодарен е на всеки, който е откликнал на апела за спасението на щерка му, написа Галерия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР