Дъщерята на банкера Цветан Василев - Радост Василева, заяви, че

...
Дъщерята на банкера Цветан Василев - Радост Василева, заяви, че
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев разказа история по свинщина

Дъщерята на банкера Цветан Василев - Радост Василева, съобщи, че три дни откакто татко ѝ е подал тъжба по закона "Магнитски " в Съединени американски щати, българската прокуратура я е атакувала, повдигайки ѝ "абсурдно обвиняване " и издавайки заповед за задържане за 72 часа и Европейска заповед за арест и злоупотреби със специфична бюлетина на Интерпол.

"Същата бюлетина е наречена "зловеща " малка врата в системата на Интерпол от Бил Браудър, защото би трябвало да се употребява единствено по неотложност като в случаи на тероризъм. Наскоро Русия издаде същата бюлетина на самия Бил Браудър, който е лобирал за приемането на закона "Магнитски " в Съединени американски щати ", написа Василева.

Ето и цялата ѝ "история за скотщина ", в която тя укори българската прокуратура в изфабрикуване на обвинявания против нея. Публикуваме я без редакторска интервенция:

Когато прочетох, че Русия е издала бюлетина на Интерпол на Бил Браудър за пети път, се шокирах. Както е добре известно, Браудър е създател на книгата „ Заповед за арест “ и води огромна акция против авторитаризма в Русия. Браудър също по този начин лобира за приемането на прословутия закон „ Магнитски “, който разрешава на Съединени американски щати да глоби корумпирани държавни чиновници, които нарушават човешките права. Разбира се, това не се харесва на съветската прокуратура, която отдавна се пробва да провежда капан на Браудър посредством Интерпол.

Този път обаче Русия разчита на „ малка врата “ в разпоредбите на Интерпол. Вместо общоприетата „ Червена бюлетина “, която е обичана на властническите режими, Русия му е издала „ Дифузия “ (Diffusion). Системата на Интерпол за издаване на „ Червени бюлетини “ се манипулира прекомерно елементарно и от дълго време се е трансформирала в средство за принуда с политическа цел, както е добре обяснено в публикацията „ Как диктатурите злоупотребяват с Интерпол “ на Уол Стрийт Джърнал. „ Дифузията “ обаче е още по-опасна от „ Червената бюлетина “. „ Червената бюлетина “ се издава от Централата на Интерпол по молба на държава-членка, а „ Дифузията “ се популяризира непосредствено от издаващата я страна по каналите на Интерпол и не предстои на какъвто и да било надзор. Освен това, издаването и разпространението на „ Дифузия “ лишава безусловно единствено няколко минути, дори секунди. Както разяснява самият Браудър: “Издаването на Дифузия е малка врата, която разрешава на съветските публични управляващи да избегнат надзор от страна на Централата на Интерпол. Това е малка врата, с която се злоупотребява и която би трябвало да бъде затворена “.

И въпреки всичко, съветските прокурори не са единствените, които заобикалят разпоредбите на Интерпол. Българските прокурори вършат същото – очевидно обмяната на опит с тях си е споделила думата. В моята публикация „ Как българските корумпирани управляващи злоупотребяват с „ Червената бюлетина “ на Интерпол за брутални политически вендети “, към този момент описах потресаващата история за това по какъв начин българската прокуратура издаде бюлетини на Интерпол на цялото ми семейство за да издевателства над нас и да ни линчува обществено. Както подчертах в същата публикация, татко ми Цветан Василев подаде тъжба по закона „ Магнитски “ против Главния прокурор Цацаров и депутата Пеевски на 11 август 2017 година В припадък на примитивна гняв, на 14 август 2017 година българската прокуратура ми повдигна изфабрикувано обвиняване, издаде заповед за задържане под стража за 72 часа, Европейска заповед за арест, а както разбрах и по извънредно противен метод – бюлетина на Интерпол. Пълна стратегия в един и същи ден! Разбира се, както обясних в публикацията си, всички издевателства са съпроводени с фрапантни процесуални нарушавания и фалшификации. Трябва да се подсети, че България е единствената страна в Европейския съюз, в която обвиняванията на прокуратурата не подлежат на правосъден надзор. Освен това, България от дълго време е подложена на критика по отношение на „ сталинисткия “ модел на своята прокуратура, която, апропо, се употребява единствено с 6% общестевено доверие. Ето за какво, злоупотребите надали са изненадали някого.

Това, за което не стана дума в предната публикация обаче, е спецификата на бюлетината, която прокуратурата ми е издала, както и аргументите за това.

История за една скотщина

България де факто е употребила същата малка врата, която неотдавна Русия употребява с Браудър. Тоест, българската прокуратура ми е издала „ Дифузия “, тъй като:

А) е бързала като за международно да отмъсти за жалбата по „ Магнитски “.

Б) „ Дифузията “ не предстои на какъвто и да било надзор от Централата на Интерпол.

В) е желала да ме унижи непременно. Няма по какъв начин да знаеш, че имаш издадена „ Дифузия “, до момента в който не се срещнеш с управляващите, които са я получили, и не те арестуват. Явно усетът на отмъщението е доста сладостен.

Освен това, прокуратурата на България е изпратила „ Дифузията “ до три страни: Сърбия, Ирландия и Кипър.

Aко не сте осведомени с моята биография, може и да се чудите за какво господата и дамите от прокуратурата са се спрели навръх тези три страни.

Защо Сърбия? Ами тъй като родителите ми са в Сърбия. Лесно е да се отгатне, че ги навестявам понякога, изключително за рождения ден на татко си.

Защо Ирландия? Обикновено се издават бюлетини на Интерпол за рискови нарушители, които се крият от правораздаването. Както е добре известно обаче, българската прокуратура употребява тези бюлетини главно за обществено линчуване. Ако извършите информация в Google за мене в чужбина (не в България, тъй като жълтите медии популяризират какви ли не нелепици), ще видите, че се занимавам с научна активност в Лондон – най-вероятно ще намерите моята биография, моите изявления, моите блоговое, както и събитията, на които съм се изказвала или ще се изричам. Това е направила и българската прокуратура.

В началото на септември 2017 година трябваше да бъда спийкър на годишната конференция на Society of Legal Scholars (Британската асоциация на правните учени) в Дъблин, Ирландия. Програмата на конференцията беше обществено налична в Интернет. Така че прокуратурата е имала „ зашеметяваща концепция “: да ме арестуват, когато идвам на конференцията. Също като в психотрилър! Вероятно в тази институция има и заболели хора.

Защо Кипър? Бях доста объркана по отношение на този избор, защото съм била в Кипър единствено един път, и то като младеж. Но тогава си помислих – откакто са разбрали за Дъблин от Интернет, несъмнено са намерили нещо за Кипър в Интернет. Тогава се натъкнах на програмата на друга конференция, на която трябваше да бъда преподавател тази година в Institute of Advanced Legal Studies. Видях също, че името ми се появява до името на различен пратеник от Кипърския университет, както се вижда от “print screen” (разпечатка) от Google по-долу. С други думи, защото чиновниците на прокуратурата са карали през пръсти, а и очевидно нямат никаква концепция какво е Institute of Advanced Legal Studies, са решили, че конференцията е в Кипър. Да, те са и умни, и отмъстителни.

Всъщност, въпросната „ Дифузия “ демонстрира противен проект да ме арестуват на границата, когато пътувам да видя фамилията си или да представям научните си проучвания.

Любопитно също по този начин е по какъв начин са съумели да приготвят всички документи за Европейската заповед за арест и за „ Дифузията “, които изискват превод въпреки всичко. Може би са работили целия уикенд (12-13-ти август), както и до късно на 14-ти август? Затова, някъде по системите датата може да излиза като 15-ти август, защото тогава са натиснали бутончето “submit” (изпрати). Очевидно документите ми за интернационален арест са направени преди да ми се повдигне обвиняване. Аз персонално съм много скептична. Имам подозрения, че са тръгнали да се приготвят, още като са чули за Магнитски – да вземем за пример, при започване на юни 2017 година С други думи, на фона на неуместното обвиняване и фрапантните процесуални нарушавания, прозира сериозна корист с право.

Какво демонстрира Google



Какво демонстрира Google

Нека обобщим

В България е имало чистки неведнъж. Когато пишех моя докторат по право, взех решение да включа глава, отдадена на историята на българското право, в която описах по какъв начин комунистическият режим е тормозил всички академични преподавадели, които са били „ рискови “ за режима. За страдание, практиките от комунистическо време са още веднъж настоящи.

Българската прокуратура издаде бюлетина на Интерпол на майка ми Антоанета Василева, която също е академик, и на мене в опит да окаже напън върху татко ми, да ни линчува обществено и да ни принуди да мълчим. Толкова са „ смели “ българските прокурори, че ги е боязън от две дами!

Ясно е, че прокуратурата на България е изфабрикувала неуместно обвиняване и ми е издала заповед за арест посредством брутални процесуални нарушавания с единствената цел да ме унижи и да стресира родителите ми. Обикновено се издава заповед за арест на хора, които се укриват от правораздаването и чието местоположение не е известно. „ Дифузиите “ на Интерпол пък се издават, с цел да се задържат рискови нарушители преди да извършат следващото закононарушение – нормално за тероризъм. Очевидно съм се „ крила “ в Лондон и на водещи конференции по право, в които вземат участие стотици хора. „ Безспорно “ е, че научната работа е извънредно рискова активност, съпоставима с тероризъм.

Нека напомним, че Венецианската комисия акцентира, че руският модел на българската прокуратура би трябвало изрично да бъде опустошен: “Този модел трансформира институцията в източник на корупция и изнудване и основава благоприятни условия за потребление й за политически цели.” Ще прибавя единствено и че българските прокурори, забъркани в нарушавания на човешките права, би трябвало да понесат отговорност за злоупотребите си.

В умозаключение, би трябвало да се направи едно конкретизиране, защото българската прокуратура непрестанно спекулира и популяризира неистини. Интерпол е най-много осведомителна система. Тя няма пълномощия да издирва/разследва който и да било. Тя просто осведоми държавите-членки на Интерпол, че някоя от тях има искания към някого. Ако имате „ Червена бюлетина “ или „ Дифузия “, тя е издадена от българското бюро на Интерпол по заповед на българската прокуратура.

Радост Василева

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР