Дървета на брега на река, извираща от Живерни, рисувана от

...
Дървета на брега на река, извираща от Живерни, рисувана от
Коментари Харесай

Сотбис продава на търг произведения на Пикасо, Моне и Бейкън

" Дървета на брега на река, извираща от Живерни ", рисувана от Клод Моне през 1885 г, се прави оценка на 7 милиона паунда и ориста й ще бъде решена на търг на „ Сотбис “ в Лондон.

Художниците импресионисти резервират известност и до през днешния ден, век и половина, откогато за пръв път излизат на художествената сцена.

 
Изминаха 150 години от първата импресионистична галерия в Париж. И в този момент поглеждаме обратно към метода, по който тя революционизира света през очите на художниците. И по-специално, това са знакови фигури като Клод Моне, който оглавява тази гражданска война.
Томас Бойд-Бауман, шеф на отдел „ Импресионистично и съвременно изкуство “ в „ Сотбис “ 

Трудно е за непряк наблюдаващ да си показа въздействието на първата галерия на импресионистите и да оцени радикалния темперамент на тяхното направление – самите картини постоянно изобразяват идилични естествени подиуми, нарисувани с тънки придвижвания на четката и с акцент върху светлината.

 
Импресионизмът беше гражданска война в изкуството. Начин за отделяне както от физическата форма на традицията, по този начин и от метода, по който в действителност е основано изкуството. Импресионистите вадят своите платна в полетата и рисуват обектите си в действителния живот, вместо да вършат структура в ателието си.
Томас Бойд-Бауман

Аукционът на „ Сотбис “ за съвременно и модерно изкуство включва още едно произведение на Моне, както и на други импресионисти като британеца Алфред Сисли и германеца Макс Либерман.Друг скъп лот е картина на Пабло Пикасо от 1904 г, на която е изобразен неговия другар Луис Виларо. Тя също гони най-малък предел от 7 милиона паунда. Портретът е от синия интервал на огромния испански художник, който се отличава с богатата синя палитра, употребена от него по това време.

Пикасо е надълбоко тъжен от самоубийството на своя непосредствен другар и доста от творбите му от този интервал носят тъмен, отегчителен звук. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР