Дървените пътеки по плажовете да достигат до морето, а не

...
Дървените пътеки по плажовете да достигат до морето, а не
Коментари Харесай

Пътеките по плажовете да стигат до морската вода, предлагат хора с двигателни затруднения

Дървените пътеки по плажовете да доближават до морето, а освен доникъде на пясъчната линия, към заведенията, до чадърите и шезлонгите. Това предлага Красимир Вълев, който има двигателни усложнения. 

Красимир Вълев е слушател на Радио Варна и ни потърси предизвикан от препоръчаните промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, съгласно които концесионерите на плажове би трябвало да обезпечат уреди за влизане във водата на хора с увреждания на плажовете, които разрешат да се инсталират такива.

За Радио Варна той описа, че е останал с един крайник при случай на кораба, на който е работил когато е бил 35–годишен. Днес е на 66 години, само че обича да върви на плаж и да се къпе в морето. Придвижва се с патерици и съумява самичък да се движи по дървените пътеки по плажа. Но когато те свършат, продължава по пясъка, където с доста старания едвам съумява да се добере до водата. Ако пътеките стигат до морето, хората като мен, ще могат да стигат до водата сами, а в този момент това е съвсем невероятно, споделя Красимир Вълев и дефинира като същинско изтезание да се движиш с патерици по пясъка. 

За хората с двигателни усложнения е нужно и да има къде да слагат помощните си средства, а не да ги оставят паднали в пясъка, предлага още Красимир Вълев.

Той знае доста добре, че не на всеки плаж е уместно да се сложат пътеки до водата или да има уреди, с които хора с увреждания да могат влизат в морето. Но е изцяло задоволително такива да бъдат сложени на едно-две места в града и когато са направени както би трябвало, хората с двигателни усложнения ще ги употребяват, уверен е Красимир Вълев. 

Като комфортно място показва част от плажа в кв. Аспарухово, където линията е доста необятна, само че мястото е равно и уместно. Красимир Вълев си спомни за първото оборудване за влизане в морето на хора с двигателни усложнения инсталирано на варненски плаж. По неговите думи мястото е било извънредно неуместно, в региона на плаж Карантината, на камъни, било е доста стръмно и рисково за прилагане.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР