Държавното обвинение се е самосезиралоБивш преподавател съобщи за нанесени оценки

...
Държавното обвинение се е самосезиралоБивш преподавател съобщи за нанесени оценки
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява сигнал за корупция в ЮЗУ

Държавното обвиняване се е самосезирало
Бивш учител заяви за нанесени оценки на студенти, които не са положили изпити

Описаните случаи в сигнала са 8

Окръжна прокуратура - Благоевград разгласи, че стартира инспекция за корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет “Неофит Рилски ”. Магистратите оповестиха, че са се самосезирали след изявления в медиите на сигнал за корупция и нередности от към този момент някогашния учител в ЮЗУ доцент Стефан Дечев.

Той упреква работещите в Правния факултет за нанасяни оценки на студенти без положени изпити, подправяне на подписи, издаване на дипломи без полагане на изпити.

Сигналът е подаден и в Министерството на образованието.

МОН разгласи, че е подхванало дейности за изясняване на описаните в сигнала нарушавания. И те също правят своя инспекция.
 В сигнала, който доцент Дечев е разгласил и във фейсбук профила си, се показва, че корупционните практики са ставали в Правно-историческия факултет на ЮЗУ по време на управлението на декана доцент доктор Николай Марин, който в този момент е ректор на ЮЗУ, и зам.-декана доцент доктор Валентин Китанов. За доказателство ползва и 26 фотоси на основната книга.

Конкретните случаи, разказани в сигнала са 8.

Според Дечев нарушаванията са изключително арогантни. От ЮЗУ дадоха отговор с обява в уеб страницата си, която гласи, че имат интерес да бъде разкрита цялата истина, с цел да не бъдат дискредитирани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР