Държавното обвинение е образувало преписка след изтекла в медиите информация,

Държавното обвинение е образувало преписка след изтекла в медиите информация, ...

Изтекло ли е разрешителното за строеж на небостъргача "I Tower"?.


Държавното обвинение е образувало преписка след изтекла в медиите информация, според която изграждането на небостъргача "I Tower" се извършва при изтекло разрешително за строеж. В позиция до медиите от ДНСК съобщиха, че започват проверка на законността на строителството на небостъргача в центъра на София, в близост до пл. "Македония".

Върховната административна прокуратура изисква и от Главния архитект на СО - Здравко Здравков, материалите по административната преписка по повод издаването на разрешението за строеж.

Самият Здравков коментира, че не е запознат с действията на прокуратурата.

"Всички строежи в София имат разрешение за строеж, в София незаконните строежи се премахват. Валидността не я коментирам. Мисля, че многократно сме давали на този въпрос отговори", посочи Здравко Здравков.

Според информацията на инвеститора, небостъргачът трябва да е административна сграда с височина 113 м и да разполага още с хотел, ресторант и СПА център. Публикуваното преди година разследване показва, случаят "I Tower" е подобен на този със сградата на Артекс "Златен век", а институциите са прилагали двоен аршин по двата казуса.

След разразен скандал миналата година със сградата, ДНСК спря изграждането на "Златен век" не заради проблеми с разрешителното за строеж, а с мотив отклонения от проекта.

Още вижте във видеото на Bulgaria ON AIR!

 
По публикацията работи: Камелия Цветанова

Източник: dnes.bg