Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и руският му колега

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и руският му колега
Коментари Харесай

Лавров разясни на Тилърсън отговора на Москва срещу антируските санкции

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и съветският му сътрудник Сергей Лавров организираха диалози в коридорите на АСЕАН в Манила, заяви съветската организация Интерфакс.

Това е първата среща сред двамата, откогато Съединени американски щати постановиха нови стопански наказания на Русия.

 Тръмп подписа закона за наказания против Русия
Тръмп подписа закона за наказания против Русия

Законът планува подсилване и разширение на режима на наказания във финансовия, петролния и газов бранш

РИА " Новости " осведоми, базирайки се на думите на Лавров, че Тилърсън е повдигнал въпроса за ответните ограничения на Москва по отношение на антируските наказания. Лавров добави, че е разяснил повода за този ход.

Лавров посочи, представен от Ройтерс, че има вяра, че американският му сътрудник е подготвен да продължи разговора с Москва по комплицираните въпроси, макар че връзките сред двете страни се обтегнаха след новите наказания на Съединени американски щати.

" Усещаме подготвеност от нашите сътрудници да продължим разговора. Мисля, че няма опция на това ", посочи съветският министър, който организира дълга среща с Тилърсън във филипинската столица.

Междувременно Лавров организира диалози с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу. Те разискаха Сирия и меморандума за зони за деескалация в страната в коридорите на срещата на АСЕАН, заяви съветското външно министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР