Държавният секретар на САЩ Майк Помпео се подписа под споразумение

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео се подписа под споразумение
Коментари Харесай

САЩ трупат войници в Полша с нова сделка

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео се подписа под съглашение за военно съдействие с представители на полското държавно управление. Сделката открива пътя за предислоциране на американски бойци от Германия в Полша , осведомят АП и " Ройтерс ".

Подписването на съглашението се случи във Варшава в края на обиколката на Помпео в четири европейски страни.
 Помпео не изключи появяването на американски военни в Словения
Помпео не изключи появяването на американски военни в Словения

Политика на Съединени американски щати в района

Американският топ посланик и полският боен министър Мариуш Блашчак се подписаха под Споразумение за усилване на военното съдействие, което обрисува правната рамка за в допълнение военно наличие на Съединени американски щати в централноевропейската страна.

Президентът на Полша Анджей Дуда съобщи по време на церемонията по сключване, че това е гаранция, че при положение на опасност полските бойци ще получат поддръжка от американските си сътрудници.
 Помпео към Лавров: Русия ще заплати прескъпо за ликвидиране на американци в Афганистан
Помпео към Лавров: Русия ще заплати прескъпо за ликвидиране на американци в Афганистан

Вашингтон няма да се помири и няма да толерира това

" Също ще послужи за увеличение на сигурността на другите страни в нашата част на Европа ", сподели Дуда.

Той добави, че договорката ще помогне за развиване на американско-полското съдействие и в други сфер и, като съответно уточни, че ще помогне за привличане на вложения и усилване на търговията.

Пактът е допълнение към Споразумение за статута на силите в границите на НАТО. Той също разрешава подсилване и модернизиране на съществуващия боен капацитет, както и достъп на американския контингент до спомагателни военни бази в Полша. Включва формула за шерване на логистичните и инфраструктурни разноски за разширеното наличие на Съединени американски щати в страната.
 Помпео прикани младите демокрации в Източна Европа да бранят свободите си
Помпео прикани младите демокрации в Източна Европа да бранят свободите си

Виждаме, че авторитаризмът не спря да съществува през 1989 година или през 1991 година

В момента в Полша са ситуирани 4500 американски бойци, само че още към 1000 ще бъдат изпратени . То е част от двустранно съглашение от предходната година. За поддържането на минимум 5500 американски бойци Полша ще заплаща по 134,79 милиона $ на година.

Мариуш Блашчак сподели, представен от локалната организация PAP, че страната ще може бързо да одобри 20 000 американски бойци , в случай че е належащо.
 Помпео открива антикитайското и антируското си европейско турне в Чехия
Помпео открива антикитайското и антируското си европейско турне в Чехия

Консолидира централна и източна Европа против общи закани

Миналия месец ще бъдат изтеглени от Германия, като 5600 ще бъдат ситуирани в други европейски страни, в това число и в Полша. В допълнение няколко военни командвания на Съединени американски щати ще бъдат изнесени от Германия. Щабът на Пети армейски корпус на Съединени американски щати ще бъде ситуиран в Полша идната година.

В Полша Помпео се срещна и с премиера Матеуш Моравецки. Те разискаха поддръжката им за народа на Беларус, пандемията от ковид, подсигуряването на 5G мрежите и ново двустранно съглашение за съдействие в развиването на полска стратегия за атомна сила.

Помпео употребява обиколката в Европа, с цел да предизвести . Държавният секретар посети Чехия, Австрия, Словения и Полша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР