Държавният секретар на САЩ Майк Помпео продължава да следва идеологията

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео продължава да следва идеологията
Коментари Харесай

Китай: Студената война е жива в сърцето на Помпео

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео продължава да следва идеологията на Студената война, макар обстоятелството, че тя завърши преди повече от 30 години, а това от своя страна вреди на връзките сред Пекин и Вашингтон, разяснява формалния представител на министерството на външните работи на КНР Ген Шуан, представен от ТАСС.

" Неговите забележки са изпълнени с идеологически предубеждения и непознаване на историята на Китай и актуалната обстановка в страната. Слуховете, които популяризира, не устоят на рецензия и се срутват единствено на фона на обстоятелства. Повече от 30 години са минали от края на Студената война, само че се опасявам, че Студената война към момента продължава в сърцето на Помпео ", изяснява той.

" Надяваме се, че Помпео ще се откаже от манталитета от ерата на Студената война и игрите с нулева сума, обективно ще прегледа нашите двустранни връзки, ще спре да разпалва антикитайски настроения и ще направи нещо по-подобаващо за неговата служба и да способства за китайско-американските връзки, и не да им вреди ", добавя Шуан. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР