Държавният секретар на САЩ Майк Помпео и съветникът на американския

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео и съветникът на американския
Коментари Харесай

Иранска медия: Помпео и Болтън изтезават иранската нация

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън изтезават иранската нация, безапелационни са в редакцията на водещото локално англоезично издание Tehran Times в публикация, отдадена на проблемите с доставките на медикаменти и други жизненоважни артикули в страната, съобщи " Фокус ".
" Помпео и специфичния представител за Иран Брайън Хук настояват, че филантропичните доставки като храна и медицина не са наранени от американските наказания против Иран. Ако това бе по този начин, то тогава не би трябвало да има дефицит на медикаменти в Иран, а хората не би трябвало да се тормозят, до момента в който обикалят от една аптека в друга, дали ще намерят лекарството, от което се нуждаят. Особено тези, които страдат от тежки болести като рак да вземем за пример.
Ясно е, че сходни изказвания са безсмислени и лъжливи.
Администрацията на Тръмп наложи финансови наказания на Иран и заплаши да накаже банките, които въртят бизнес със страната, само че каналите за прекачване на пари, даже за закупуване на медикаменти, се блокират. „ Когато желаете да прехвърлите пари, банката не пита дали те отиват за храна или други неща - по тази причина глобите постоянно засягат храна и медикаменти ", изясни иранският външният министър Мохамед Джавад Зариф.
Хората в Иран не са уверени, за какво на страната още веднъж са наложени наказания. Всъщност те са сюрпризирани. Те си споделят - подписахме пакт (Съвместния изчерпателен проект за действие) със Съединени американски щати и други страни, с цел да отстранен глобите. Те питат какво се е случило, че още веднъж сме изправени пред дефицит на медикаменти и други артикули. Казват, че в случай че администрацията на Тръмп не е удовлетворена от иранските управляващи, не би трябвало да основава проблеми за елементарното население на страната, разяснява първият посланик на Техеран в изказване за английски вестник, направено при започване на седмицата.
Тези наказания засягат поминъка и здравето на хората. Единственият късмет за излизане от обстановката е Иран да се трансформира във фармацевтичен производител. Въпреки това страната би трябвало да бъде в положение да внася някои първични материали за производството на медикаменти, изясняват от редакцията.
Всъщност Помпео и Джон Болтън работят безмилостно в посока измъчване на иранската нация ", е оценката на изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР