Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди, че руската наемническа

...

Блинкен се срещна с първия дипломат на Кения, след което двамата присъстваха на съвместна пресконференция.

"Загрижени сме относно ролята на групата "Вагнер“ в Судан, заяви Блинкен.

Той съобщи, че "Вагнер", която е действала в Мали и Централноафриканската република, както и при нахлуването на Русия в Украйна, "просто носи със себе си повече смърт и разрушения" навсякъде, където участва.

Външният министър на Кения Алфред Мутуа отправи критика към страните от Близкия изток заради участието им в конфликта. Той обаче не ги назова поименно.

"Ние сме доста обезпокоени от някои от нашите приятели в Близкия изток, както и от Русия или други, които дълго време са били приятелски настроени или към едната, или към другата страна", каза той.

"В този конкретен момент не е време да вземем страна във войната", каза Мутуа.

Той добави, че чуждестранните играчи "се опитват да използват Судан като игрално поле по някаква причина".

"Ние молим външните сили да оставят Судан на мира."

Твърди се, че паравое" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди, че руската наемническа" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Блинкен притеснен от ролята на | BGNES

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предизвести, че съветската наемническа формация " Вагнер " рискува да изостри спора в Судан, съобщи „ Си Ен Ен “.

Блинкен се срещна с първия посланик на Кения, след което двамата участваха на взаимна конференция.

" Загрижени сме по отношение на ролята на групата " Вагнер “ в Судан, съобщи Блинкен.

Той заяви, че " Вагнер ", която е работила в Мали и Централноафриканската република, както и при нахлуването на Русия в Украйна, " просто носи със себе си повече гибел и опустошения " на всички места, където взе участие.

Външният министър на Кения Алфред Мутуа насочи рецензия към страните от Близкия изток поради присъединяване им в спора. Той обаче не ги назова поименно.

" Ние сме много обезпокоени от някои от нашите другари в Близкия изток, както и от Русия или други, които дълго време са били другарски настроени или към едната, или към другата страна ", сподели той.

" В този съответен миг не е време да вземем страна във войната ", сподели Мутуа.

Той добави, че задграничните играчи " се пробват да употребяват Судан като игрално поле по някаква причина ".

" Ние молим външните сили да оставят Судан на мира. "

Твърди се, че паравоенната формация „ Вагнер “ е доставила оръжия на Силите за бърза поддръжка, които се борят против суданската войска през последните 10 дни.

Дори в миг, когато западните страни се изтеглят от Судан, Мутуа съобщи, че Кения има вяра в триумфа на договорката сред началника на Силите за бърза поддръжка Мохамед Хамдан Дагло и неговия противник, командира на армията Абдел Фатах ал-Бурхан, е " на една ръка разстояние “.

" Сраженията в Судан към момента не престават, само че ние просто усещаме, че най-малко имаме достъп до враждуващите страни. Те не са се затворили в себе си и не са си запушили ушите за света ", споделя Мутуа.

Той доплъни, че Кения е подготвена " в един миг " да посредничи, като президентът Уилям Руто е подготвен да отлети за Судан, в случай че изискванията за сигурност му разрешават.

Преди дни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди евакуацията на американските дипломати от Хартум, което е знак за възходяща угриженост за утежняването на обстановката, макар че той и Блинкен упорстват за дипломатическо решение.

Държавният секретар на Съединени американски щати, означи поддържането на " доста деен контакт " с американците в Судан, макар че множеството от тях са с двойно поданство.

" Бих споделил, че към десетина от тях са изразили интерес да изоставен ", сподели Блинкен.

" Работим със съдружниците и сътрудниците си, за да им дадем опция да изоставен страната, в случай че решат да го създадат ", сподели той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР