Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви в понеделник допълнителни

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви в понеделник допълнителни
Коментари Харесай

САЩ обещават допълнителни 100 милиона долара за силите за сигурност на Хаити, тъй като ситуацията е „несъстоятелна“

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи в понеделник спомагателни 100 милиона $ за финансиране на разполагането на многонационални сили в Хаити след среща с водачи на Карибите в Ямайка за прекъсване на жестоката рецесия в страната.

Блинкен също по този начин разгласи още 33 милиона $ филантропична помощ и основаването на взаимно предложение, контрактувано от карибските водачи и „ всички заинтригувани страни от Хаити за ускорение на политически преход “ и основаване на „ президентски лицей “.

Той сподели колежът ще предприеме „ съответни стъпки “, които той не е показал, с цел да отговори на потребностите на хаитянския народ и да разреши идното разполагане на многонационалните сили, ръководени от Кения. Блинкен означи също, че Министерството на защитата на Съединени американски щати е удвоило поддръжката си за задачата, като преди този момент е заделило 100 милиона $.

Съвместното предложение има поддръжката на Caricom, районен търговски блок, който организира незабавна среща в понеделник.

„...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР