Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди, че е възможно ядреното разоръжаване

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди, че е възможно ядреното разоръжаване
Коментари Харесай

Помпео каза нещо за Северна Корея, от което мнозина може да настръхнат

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предизвести, че е възможно нуклеарното разоръжаване на Северна Корея да не се състои, без значение от обстоятелството, че вождът на изолираната комунистическа страна Ким Чен-ун се съгласи на " цялостно нуклеарно разоръжаване " на Корейския полуостров.

След като е уведомил своя китайски сътрудник Ван И за срещата сред Ким и американския президент Доналд Тръмп по-рано тази седмица в Сингапур, Помпео е отбелязал, че " към момента има доста работа за извършване " във връзка с нуклеарното разоръжаване на Северна Корея.

" Все още са налице опасности, че няма да реализираме това ", показал Помпео пред Ван. Все отново американският първи посланик оставал оптимист, че срещата на Тръмп с Ким е основала " път напред, който може фактически, за първи път от толкоз доста години, да сътвори мир на полуострова ".
По-рано президентът на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи, че срещата на върха сред Съединени американски щати и Северна Корея е избавила света от " закани от нуклеарна война и ракети с отдалечен обхват ", до момента в който Помпео настоя, че Вашингтон чака Пхенян да се откаже от своите " огромни " нуклеарни качества в границите на две години и половина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР