Държавният секретар Майк Помпейо каза, че иска да изгради глобална

...
Държавният секретар Майк Помпейо каза, че иска да изгради глобална
Коментари Харесай

Помпейо тръгва да гради глобална коалиция срещу Иран

Държавният секретар Майк Помпейо сподели, че желае да построи световна коалиция против Иран по време на незабавни съвещания в Близкия изток след спешна седмица, в която Съединени американски щати бяха на ръба да подхващат боен удар против Иран, само че се отхвърлиха, написа Асошиейтед прес.

Помпейо приказва през вчерашния ден, заминавайки от Вашингтон за Саудитска Арабия, а след това за Обединените арабски емирства - сунитски арабски съдружници, които са разтревожени от все по-дръзкото държание на шиитски Иран и поставят старания да лимитират въздействието му в района. Неговите визити в Джеда и Абу Даби бяха небрежно уредени в края на предходната седмица като допълнения към пътешестване до Индия, откъдето той ще се причисли към президента Доналд Тръмп в Япония и Южна Корея. Те обаче бяха оповестени едвам директно преди заминаването му, което свидетелства за бързото развиване и непредсказуемостта на събитията.

" Ще беседваме с тях за това по какъв начин да подсигуряваме, че всички ние следваме една стратегическа линия, и по какъв начин да изградим световна коалиция - коалиция освен измежду страните в Залива, а в Азия и Европа, която схваща това предизвикателство и е подготвена да се опълчи на най-големия държавен спонсор на тероризма в света ", сподели Помпейо за Иран.

Но макар тази твърда изразителност Помпейо повтори позицията на президента Доналд Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс, като сподели, че Съединени американски щати са подготвени да договарят с Иран без предварителни условия за да успокоят напрежението. Напрежението се ускорява, откогато предходната година Тръмп отдръпна Съединени американски щати от световна нуклеарна договорка с Иран и стартира да оказва напън върху Техеран с стопански наказания. Днес би трябвало да бъде разгласен нов кръг от наказания против Иран за да бъде насила иранското управление да договаря.

" Те доста добре знаят по какъв начин да ни намерят ", сподели Помпейо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР