Държавният секретар Майк Помпео поиска в събота Русия да освободи

...
Държавният секретар Майк Помпео поиска в събота Русия да освободи
Коментари Харесай

Помпео иска Русия да освободи обвинен в шпионаж американец

Държавният секретар Майк Помпео изиска в събота Русия да освободи някогашен морски пехотинец, упрекнат в шпионаж в Русия, откакто мъжът претърпя незабавна интервенция в московска болница.
Петдесетгодишният Пол Уилън е претърпял незабавна интервенция на херния късно в четвъртък, откакто е изпитал " мощна коремна болежка ", сподели брат му Дейвид Уилън в изказване в петък.
Пол Уилън, който има и канадско, ирландско и английско поданство, беше арестуван в Москва през декември 2018 година за хипотетично приемане на държавна загадка.
Той упорства, че е упрекнат незаслужено, до момента в който е бил в Москва за сватбата на другар, когато е взел USB устройство от прочут, мислейки, че съдържа фотоси за отмора.
" Недопустимо е, че на Пол Уилън е отказано належащо здравно лекуване, до момента в който положението му не стане тежко ", сподели Помпео в Туитър, предава БГНЕС.
" Изискваме освобождението на Пол. "
Делото на Уилън се гледа зад затворени порти в московски съд, видимо заради случая, обвързван с държавна загадка.
Посолството на Съединени американски щати дефинира тайния развой като осъществяване на „ насмешка с правораздаването “.
Прокурорите в понеделник желаеха съдията да осъди Уилън на 18 години в колония за непоколебим режим. Съдията ще постанови присъда на 15 юни.
Уилън бе върнат в петък в пандиза, където съветското външно министерство упорства, че получава „ цялата нужна здравна помощ “.
Семейството на Уилън се е оплаквало в предишното, че е бил измъчван в пандиза и не е получавал нужни грижи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР