Държавният резерв да поеме управлението на базите на Лукойл Нефтохим

...
Държавният резерв да поеме управлението на базите на Лукойл Нефтохим
Коментари Харесай

Държавният резерв поема управлението на базите за съхранение на горива на Лукойл“

Държавният запас да поеме ръководството на базите на " Лукойл Нефтохим " за предпазване на горива, реши парламентарната комисия по енергетика с промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Предложението е на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е една от незабавните ремонти в Закона за използване на изключението за съветския нефт.

С 10 гласа " за " и нито един " срещу " Парламентарната комисия по енергетика одобри на първо четене измененията в Закона за наложителните ресурси от петрол и нефтопродукти. Според тях търговците на горива към този момент ще имат правото да държат до 70% от наложителните 100 дневни ресурси от петрол и нефтопродукти в чужбина на територията на страна, членка на Европейския съюз и единствено 30% на територията на България. 

Сега те са длъжни да държат 100% от запасите си в нашата страна.

Ако в този момент притежател на акцизен склад откаже на търговец на горива да му се съхраняват горивата, санкцията е алегорична от 500 до 2000 лв.. Прието бе предлагането на ГЕРБ и на Движение за права и свободи санкцията да бъде доста по-висока -  от 1 до 2 милиона лв. при първо нарушаване,

а при наново до 5 милиона лв. и отнемането на лиценза. 

Така ще се реши неправда, защото над 90% от лицензираните акцизни данъчни хранилища на територията на България са благосъстоятелност на " Лукойл " и компанията злоупотребява със своето състояние на пазара. Окончателно смяната би трябвало да бъде признати на първо четене на пленарното съвещание в петък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР