Държавният куклен театър в Пловдив гостува на сцената на Старозагорския

...
Държавният куклен театър в Пловдив гостува на сцената на Старозагорския
Коментари Харесай

ДКТ Пловдив гостува в Стара Загора с Апокалипсисът идва в 6 вечерта

Държавният куклен спектакъл в Пловдив гостува на сцената на Старозагорския куклен спектакъл на 10 април от 19,30 ч. с " Апокалипсисът идва в 6 вечерта " - драматургия на Георги Господинов, режисирана от Лео Капон, научи ДУМА от Велизара Цонева. Пиесата е притежател на националната премия " Икар " за най- добър български драматургичен текст през 2004 година Поставяна е в България, Австрия и Франция.
" Свечеряване, късни отражения от залез, по-скоро една оранжево-лилава линия, която пресича хоризонта. Все едно времето е спряло в онази минута, когато светлината към този момент си е отишла, само че мракът още не е пристигнал. И в тази дълга минута се случват историите тук. Годините могат да текат по-бързо от нея, само че минутата си остава ", споделя в обобщение за пиесата създателят Георги Господинов.    
" Апокалипсисът идва в 6 вечерта " събира истории за това по какъв начин минаха 90-те и по какъв начин влязохме в новото хилядолетие с по един микроапокалипсис в задатък. Истории, сенки и гласове, които се навързват, допират, от време на време през обособена фраза, с цел да дадат силуета на едно тяло, ранимо, неразказано, направено от самотност и неосъщественост. Апокалипсисът не е безусловно огън и жупел, тръбящи ангели и световен срив. Понякога краят на света е нещо доста персонално и ежедневно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР