Държавният главата Румен Радев и гръцкият президент Катерина Сакеларопулу се

...
Държавният главата Румен Радев и гръцкият президент Катерина Сакеларопулу се
Коментари Харесай

Президентът на Гърция: България е изпълнила критериите за членство в Шенген


Държавният главата Румен Радев и гръцкият президент Катерина Сакеларопулу се срещнаха в постройката на президентството. Сакеларопулу е ма публично посещаване в България по покана на Радев. Двамата разговаряха на „ четири очи “, а по-късно формалните делегации на България и Гърция разискаха разнообразни тематики.

„ България и Гърция потвърдиха, че две страни и два народа могат да загърбят проблемите от предишното и да развиват стратегическо партньорство, основано на нашите европейски полезности “, сподели българският президент.

Държавният глава Румен Радев удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с медал „ Стара планина “ с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция.

„ Гърция счита, че България е изпълнила авансово поставените й критерии за участие в Шенген “. Това съобщи президентът на Гърция.

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в разнообразни области като стопанската система, енергетиката, културата и туризма, както и съдействието сред България и Гърция в Европейския съюз и района на Югоизточна Европа бяха измежду акцентите по време на срещата на двамата президенти.

По-рано през днешния ден двамата отдадоха респект пред Паметника на Незнайния боец.

Предвидено е Сакеларопулу да се срещне със служебния министър-председател Гълъб Донев и с ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР