Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов

...
Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов
Коментари Харесай

Президентът Радев награди с почетен знак актьора Васил Михайлов


Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса на артиста към българската нематериалност и просвета и във връзка неговата 80-годишнина, оповестиха от прессекретариата на президента, написа НовиниБГ.

Държавният глава отличи именития актьор в сряда вечерта на сцената на спектакъл "Българска войска ", където Васил Михайлов играе повече от 50 години. Снощи той се превъплъти в ролята на Стоян Глаушев в постановката "Железния светилник ".

Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева бяха измежду феновете на представлението, след края на което креативният състав на театъра и президентът поздравиха артиста и означиха 80-годишнината му.

„ Още дълги години бъдете капитанът на българската героизъм и на националната обич “, пожела Румен Радев на Васил Михайлов, който е изиграл стотици функции на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на капитан Петко челник в едноименния сериал.

Държавният глава съобщи, че за него е чест да засвидетелства респект и признателност от името на целия български народ и многочислените поклонници на артиста.

"Вие сте челник, превдварително решен като наш съвременник, вие сте хан, военачалник, хаджия, хъш, вие сте човек с горда външност и неподражаемо мъжко наличие ", обърна се президентът към Васил Михайлов.

Президентът поздрави актьорския състав и екипа за невероятната им работа по постановката "Железния светилник ".

„ Преживяхме и продължаваме да живеем в сложни години, само че в никоя от тях българският спектакъл не пустееше - той бе светилникът за мнозина и имам вяра, че ще продължи да бъде подобен и отсега нататък “, съобщи още президентът Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР