Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в

...
Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в
Коментари Харесай

Румен Радев е на визита в Сърбия

Държавният глава Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Сърбия на 21 и 22 юни по покана на своя сръбски сътрудник президента Александър Вучич.

Европейската вероятност на Сърбия, насърчаването на икономическото развиване и подобряването на достъпа до опазване на здравето и обучение в регионите, в които живее българското национално малцинство, тематики от дневния ред на двустранните връзки – развиването на капиталовото съдействие, икономическия продан и туризма, подобряването на транспортната и енергийна съгласуваност в Югоизточна Европа, както и районното съдействие на Балканите, се чака да бъдат измежду акцентите по време на срещите на президента Румен Радев в Сърбия.

На 21 юни ще се състои церемонията по формалното посрещане на българския държавен глава в Белград. Президентите Румен Радев и Александър Вучич ще проведат среща „ на четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози на формалните делегации на България и Сърбия. Двамата държавни глави ще дадат взаимна конференция.

В Белград президентът Радев ще организира срещи и с министър-председателя Ана Бърнабич и с ръководителя на Народната скупщина Мая Гойкович. По-късно президентът ще постави венец пред Паметника на незнайния боец и ще посети изложбата „ Приложна носталгия “.

На 22 юни президентите Румен Радев и Александър Вучич ще проведат среща с представители на българското национално малцинство в Димитровград и ще посетят гимназията „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Двамата държавни глави ще поднесат венци на паметника на починалите български и сръбски воини през Сръбско-българската война от 1885 година на Нешков връх.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР